MERHABALAR SEVGİLİ OKUYUCU, 
Herkese musmutlu, neşeli, harika ve huzurlu bir hafta diliyorum.
Bu hafta sizlere,  Tarot hakkında bilgiler vermek ve size haftalık tarot açılımı yapmak istiyorum.
Tarot nedir?
Tarot: Orta çağ’ın sonlarına doğru ortaya çıkmış, 22 tanesi Majör Arkana, 56 tanesi Minör Arkana kartları olmak üzere, 78 tane karttan oluşan bir destedir. Tarot destesinde bulunan kartların her biri farklı semboller, imgeler ve renkler içerir. Her kartın verdiği anlam ve enerji farklıdır. Astroloji ve Numerolojiyle bağlantılıdır. 

Aslında Tarot; kişinin iç dünyasında ve yaşam yolculuğunda ona yol göstermek, kişisel gelişimlerinde yardımcı olmak ve bilinçaltlarıyla ilgili derinlemesine bilgi sahibi olması için fikirler sunan bir araçtır. 

Tarot Kartları Nelerdir?
Majör (Büyük) Arkana kartları, 0 numaralı kart olan Joker kartı ile başlar ve 21 numaralı Dünya kartı ile biter. Her bir Majör kartının ayrı ayrı anlamı ait olduğu ve temsil ettiği element ve durumu vardır.

Minör (Küçük) Arkana kartları 4 seriden oluşur. Bunlar; Değnek, Para(tılsım), Kupa ve Kılıç serileridir. Değnek yaratıcılık konuları, Para maddi dünya ile ilgili konuları, Kupa iç dünya, duygular ile ilgili konuları, Kılıç ise; düşünceleri temsil eder. Her bir kart üzerinde bulunan şekiller ve sembollerin anlamlarına ve geliş sırasına göre değerlendirmeler yapılarak, açılımı yapılan konuyla ilgili kişiye geçmiş, şimdiki zaman ve geleceğinde bulunan olasılıklar hakkında fikir verilir, yol gösterilir. 

Bazı kaynaklarda Tarot için fal olduğu söylenir ama Tarot fal değildir. Bize gizemli alemlerden bilgi vermez, Tarot, sadece kişinin merak edip sonucunu öğrenmek istediği bir olay hakkında, o anda seçilmiş olan kartların sembolleri, sayılarıyla sezgisel olarak biliyor olabileceklerimizi yorumlamamızı sağlar, kişiye yön gösterir. Her insanın yaşayacağı kendine ait kaderi vardır, tarot okuyucusu kartlarıyla bilgi verip, kişiye dikkat etmesi gereken konularla ilgili yön gösterebilir ve önceden o kişiyi uyarıp önlem almasını sağlayabilir.  Ama şunu da unutmamak gerekir, gelecekte olacakları bilmek sadece Allah’a mahsustur. Tarot kartları sadece kişinin belli olan kaderinin güzelliklerini alması için uyarılarda bulunup ona yol gösterir.

Tarot Açılımları Nasıl Olur?
Tarot açılımları farklı şekilde yapılabilir. En çok bilinen Kelt Açılımı vardır. Ayrıca, Tek kart (soru sormak için kullanılır ama çok net bilgi vermez), Üç kart (Geçmiş, Şimdi, Gelecek) gibi daha başka dizilimlerle açılım yapılabilir.  Açılımlar daha çok sorulan soruya göre değişiklik gösterir.
Aslında Tarot konusu; Tarotu sevenler için o kadar harika ve geniş bir konu ki köşe yazımda sizlere ara ara anlatımlar yapıp, her hafta açılım yapacağım. Sorularınız olursa sorabilirsiniz.
Tüm okuyucularıma içlerinden geçen en çok cevaplanmasını istediği konu için bir açılım yapmak istiyorum. (Kim bilir, belki size bu açılım şu an kafanızın içinde sizi rahatsız eden bir konu hakkında bir yol gösterir  )
                              Dünya                                           Denge                                                 Değnek Prensi
            The World          Temperance                 Page Of Wnad                               
  AÇIKLAMASI: “Hayatınızda şu ana kadar her şey düşündüğünüzden daha da iyi gitmiş güzel zaferler, istediğiniz ya da düşündüğünüzden daha iyi bir bolluk olmuş olabilir, ama şu anda hayatınızda bir durağanlaşma, bir başarısızlık, işlerinizde bozulma ya da hayatınızın eskisi gibi güzel, dengeli olmadığını düşünüyor olabilirsiniz üzülmeyin çünkü böyle olması sizin geleceğiniz için iyi olacağı anlamına geliyor. Size sabır etmeniz gerektiği ve bir şeyleri yakalayabilmeniz için çok çalışmanız, çaba sarf etmeniz en önemlisi sabır göstermeniz gerekiyor (bu işinizde, aşkınızda, evliğinizde, derslerinizde ve hayatınızın her alanında olabilir. Sorduğunuz soru her ne ise…) ve sonuç olarak; kötüye giderken birden şansınız dönüp kendinizi ifade edebileceğiniz bir fikir, bir yer, bir ortam, bir alan, bir iş açılabilir ve siz tekrardan kendinize güvenen yeteneklerinizin farkına varan, hevesli, yaratıcı bir kişiliğe, bir yaklaşıma sahip olabilirsiniz. 

Güzellikler sizi bulsun, her şey çok güzel görünüyor, kendinizi yeniden bulup güzellikler içerisinde olursunuz diyorum.”  

Bu haftanın olumlaması (her sabah uyandığınızda içten 2 sefer söylemeniz yeter):
“Her koşulda umudumu kaybetmiyor, gelecek olan güzel günlere odaklanıyorum.”