Geçen yazımızda Psikiyatri&Psikoterapi merkezimizde bulunan TDCS(Transkraniyal Doğru Akım Cihazı) cihazından bahsetmiştik. Bu yazımızda da merkezimizde bulunan bir başka yüksek teknolojili psikiyatrik tedavi cihazı olan NEUROCES(Kraniyal Elektroterapi Stimülatörü) Cihazından bahsedeceğiz.

NeuroCes Kraniyal Elektro terapi Stimülatörü, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından kabul edilmiş olan Kraniyal Elektro terapi Stimülasyonu (CES) yöntemiyle ve özellikle Anksiyete, Depresyon ve İnsomnia tedavisi için kullanılan, psikiyatrik bir tıbbi cihazdır. NeuroCes, zaman içerisinde oluşan bilgi birikimi avantajlarından faydalanılarak, ileri Kraniyal Elektroterapi Stimülasyonu teknikleri ile en gelişmiş teknolojiler bir araya getirilerek tasarlanmıştır.

NEUROCES ENDİKASYONLARININ BAŞLICALARI

Duygu Durum Bozuklukları ve uyku bozukluklarının tedavisinde iyi araştırılmış, güvenli, etkili ve uygun maliyetli bir yöntemdir. NeuroCes, Depresyon, Anksiyete ve İnsomnia semptomlarının tedavisi için de kullanılabilen bir tıbbi cihazdır.

Kendini daha iyi ve mutlu hissetme ve 15 seans sonunda Yaşama Sevincinde Belirgin Düzeyde Artış; Anksiyete Bozuklukları Yaygın Anksiyete Bozukluğu Sosyal Anksiyete Bozukluğu (Sosyal Fobi) Panik Atak Obsesif Kompulsif Bozukluklar (OKB);

Travma ve Stresle ilgili Bozukluklar: Travma Sonrası Stres Bozukluğu. Akut Stres Bozukluğu

Uyku- Uyanma Bozuklukları, İnsomnia, Madde/İlaç Kaynaklı Uyku Bozukluğu

Nörogelişimsel Bozukluklar: Otizm Spektrum Bozukluğu , Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu

İlaç tedavisi ile tatmin edici sonuç alamayan veya ilaçların yan etkilerinden dolayı alternatif arayan depresyon, anksiyete ve insomnia rahatsızlıklarından mustarip çok sayıda hasta için NeuroCes Kraniyal Elektroterapi Stimülatörü uygun bir tedavi seçeneğidir.

Kraniyal Elektroterapi Stimülatörünün, birçok nöropsikiyatrik hastalığın ilk aşamalarını engellediği, geciktirdiği ve geriye döndürdüğü kanıtlanmıştır. Ayrıca anksiyete, stres, depresyon, insomnia ve öfkenin şiddetlenmesini önlemede son derece başarılıdır. Cihazın alkol ve uyuşturucu bağımlılığı gibi sorunlarla mücadelede yardımcı olduğu keşfedildi.

Kraniyal Elektroterapi Stimülasyonu, güvenilirliği ve etkinliği tam olarak kanıtlanmış bir araştırma ve klinik kullanım temeline sahiptir. Yan etkisi yoktur.

Kraniyal Elektroterapi Stimülasyonu tedavisini takiben, çoğu hasta kendini daha az kaygılı, daha az sıkıntılı ve zihinsel görevlere daha fazla odaklanmış hisseder. Olumlu sonuçlar elde eden hastalar, genellikle bir veya bir dizi Kraniyal Elektroterapi Stimülasyonu tedavisinden sonra daha iyi bir uyku düzenine kavuşurlar ve konsantrasyonlarının ve öğrenme yeteneklerinin arttığını, hatırlama ve mutluluk seviyelerinin yükseldiğini bildirirler (Gilula, 2005). NeuroCes alfa aktivitesini artırır (gevşeme ve hoş bir iyilik hali sağlar), delta (artan dikkat ve uyanıklık) ve beta aktivitesini (kompulsif düşünceleri azaltır) azaltır.

NeuroCes, serotonin ve noradrenalin gibi nörokimyasalların konsantrasyonunu artırır ve beyindeki kortizolü azaltır, bu da daha iyi bir ruh hali ve gelişmiş uyku ile sonuçlanır.

Gelecek hafta ve yeni bir konuda buluşmak üzere…