George Washington Üniversitesi’nde Müslüman bir Profesör dört yardımcı asistanı ile 2016 yılında 196 ülke arasında şöyle bir inceleme ve araştırmaya başlar.

George Washington Üniversitesi’nde Müslüman bir Profesör dört yardımcı asistanı ile 2016 yılında 196 ülke arasında şöyle bir inceleme ve araştırmaya başlar.

Konu şudur:

KUR’ANDAKİ NAMAZ KILMAK, ORUÇ TUTMAK,ZEKAT VERMEK,HACCA GİTMEK gibi Şahsi ve Zati emirler haricindeki Sosyal yaşam ile ilgili Emirleri alt alta şöyle sıralayıp araştırma ve anket yapar. Öncelik sıralamasını da şöyle yapar.

1- Adaletli olmak ve adaletli davranmak.

2- Yalan söylememek.

3- Rüşvet yememek.

4- Hak yememek.

5- Ehliye ve liyakatle davranmak.

6- Sözünde sebat etmek ve durmak.

7- İlme ve Çalışmaya önem vermek.

8- İnsan öldürmemek.

vb. gibi sorularla araştırmaya başlar.

Neticede bu çok önemli KUR’AN hükümlerine uyan ülkeler arasında ilk sırayı hiçbir Müslüman ülke alamamıştır. İşin daha acı tarafı ise bizim Ateistlikle, Hıristiyanlıkla suçladığımız ülkelerin yer almasıdır.

1- İRLANDA

2- Y.ZELANDA

3- FİNLANDİYA

4- İSVEÇ

5- NORVEÇ

6- DANİMARKA

-

-

-

39- MALEZYA

103- TÜRKİYE

106- İRAN

ve devam eden bir liste…

Artık bu olay sözün bittiği yerdir. Kur’an‘ın ilk emri olan “OKU” Emrine ve diğer sosyal emirleri kimlerin yerine getirdiği apaçık ortada değil mi?

Maalesef acı gerçekler kafamızı kumdan çıkardığınızda şamar gibi yüzümüze vurmakta iken biz hala kendimizi kader, Takdirat ve Cahilce dinsel kavramların içinde avunup ve avutulup uyutuluyoruz.

Fakirliği, açlığı yokluğu kader gibi gösterilip Zengin açgözlüler tarafından hala aldatılıyoruz.

Güzel bir söz vardır:  “Önemli olan fakirlerin doyurulması değildir. Önemli olan öncelikle zenginlerin gözünün doymasıdır.” diye.

Örneğin Dünyadaki araştırmalara göre; en fakir 50 ülkeden 32’sinin Müslüman ülkelerden olması ne kadar vahim durumsa, bundan daha acısı ise bu otuziki ülkenin kralının ve prensinin de tamamının Dünyadaki en zengin beş yüz zenginin arasında olması değil midir?

-Hani komşusu açken tok yatan bizden değildir. Hadisini nereye koyacağız?

Cahilleri kandırmak çok kolay.

Karnında taş bağlayarak açlığını gideren, yatacak şilteden sırtındaki hırkadan başka eşyası olmayan Hz. Muhammed’le insanları ağlatan ve Aldatan sonra da sırça saraylarda oturup en lüks hayatı yaşamak için şark kurnazlığından başka bir şey değildir. (12.05.2023)