Kartal hayvanlar içinde, yerde nasıl Aslan kralsa Gökyüzünde de Kartal bir kraldır. M.Ö olsun M.S olsun bir çok ülke bayra...

Kartal hayvanlar içinde, yerde nasıl Aslan kralsa Gökyüzünde de Kartal bir kraldır.

M.Ö olsun M.S olsun bir çok ülke bayrağını sembolü olmuş bir kraldır.

Kartal’ın yaklaşık yetmiş seneye yakın bir ömrü vardır.

Ama kartal kırk yaşına geldiği zaman gagası büyümüş, eğrilmiş, yakaladığını yiyemez, pençesi sertleşmiş, avını yakalayamaz, tırnakları büyümüş, ayağını tam kapatamaz, kanatları büyümüş ve sertleşmiş uçamaz hale gelir.

Artık Kartal bir dönüm noktasındadır. Ya bu şekilde uçamaz, yakalayamaz ve yiyemez halde açlıktan ölecektir. Ya da gagasını kayalara vura vura kırıp düşürecek ve yeni bir gaga oluşturacaktır.

O yeni gagası ile pençelerini tırnaklarını sökecek, yeni pençelerini oluşturacak, o yeni gagası ile kanatta bulunan yaşlanmış sertleşmiş eski tüylerini yolarak, yeni kanatlarını oluşturacak, tamamen yenilenip; eskisi gibi gökyüzünde süzülüp gökyüzünün tekrar hakimi olarak otuz sene daha yaşayacaktır.

Dönüş noktaları ve düştükten sonra tekrar ayağa kalkmak için böyle zorluklarla mücadele ederek kazanılıyor.

Dedim ya kartal hem güçlü hem zeki bir hayvandır diye alın size bir güzel bir gerçek daha;

Kartal gökyüzünde süzülürken sırtına bir karga konar. Karganın niyeti yorulmadan gideceği yere Kartalın sırtında gitmektir. Kartal kargayı fark etmiş fakat bir tepki vermemiştir. Kartal yavaş yavaş kargaya hissettirmeden gökyüzünde yukarı çıkmaya başlar. Yukarı çıktıkça oksijen azaldığında karga bir müddet sonra, kartal daha yukarı çıkınca oksijen yetmezliğinden bayılır ve kartalın sırtından yere düşer.

Sözüm odur ki; başkalarının sırtından yukarılara çıkmak her ne kadar kolay görünse de karga gibi oksijensizlikten aşağı düşmeye de mahkumdurlar.