İnce saz, yine alaturka şarkılara başladı:

Olursa bizden olsun

İster çamurdan olsun

Sesleri ezgilere ayarlanmış mahalle berduşları, cızırtılı sesleriyle karnaval  cümbüşüne eşlik etmeye başladılar.

Onların derdi başka, telaşları farklı! Meydanları dolduran kalabalığın coşkuysuyla beyefendilerin heyecanı bir türlü uyuşmadı. Halk zaten gündemlerinde hiç yer almadı. Bugüne kadar ne ahalinin üzüntüsünü hissettiler ne sevincini algıladılar. Tek kaygıları var; tuz nemlenmesin, kurulu düzenleri bozulmasın!

"Tebessüm etmeyen dükkan açmasın." diyor Mevlana. Gönül frekansı açık olanlar, mesaj yüklü tebessümlerin hangisinde gül kokusu, hangisinde samimiyetsizlik olduğunu bilirler.

Dün etrafına pembe gülücükler dağıtan zamane tüccarı, bugün selam-sabahsız yanınızdan gelip geçiyorsa bilin ki kendi ayıbı ile yüzleşemeyen, elinde fenerle sizin gölgenizde kusur arıyor demektir.

Bir de:

-Aman ha, ne olur ne olmaz, son ana kadar ipler bizim elimizde olmalı, diyen bir güruh dolaşıyor ortalıkta...

Unutulmasın ki biz bu dünyayı torunlarımızdan ödünç aldık. Dolayısıyla bizim için bugün de, yarın da çok önemli. Kendi hakkını savunamayan ebeveynler, bari çocukları ve torunları için omurgalı davranabilselerdi. Yalancılar çarşısında değersiz adamlara direnemezseniz yaşadınız dünyayı zindana çevirirler ve torunlarınıza nefes alacak bir gün bile bırakmazlar!

Çağın muktedirleri,  itaatkâr ve parası olanı seviyorlar. Düşünen, sorgulayan, araştıran,  fikrini söyleyen, çözüm üreten, proje sunan, dürüst ve namuslu insanları dokuz köyden kovarlar! Umut pazarlayıcıları, kitleleri peşinden koşturmak için büyüklere masallar anlatıyorlar bu ülkede... Atı alıp Üsküdar'ı geçinceye kadar makamsız-peşrevsiz şarkılar söyleyecek, hariçten gazel okuyacaklar. Kalabalıklar yine "yaşa, var ol!" diye bağıracak, heyecanla kendilerinden geçecekler! Şimdiye kadar kaç defa tekrarladı bilmiyorum; ama bu film, bu ülkede daha çok gösterime girecek.

"Selamsız bondosu" alaturka şarkılara başladığına göre "üç vakte kadar" beklenen o gün gelecek demektir. Sakın, geleceğe umutsuz baktığımı zannetmeyin. Sadece senaryosu aldatılmışlık üzerine yazılan Türk filminden birkaç projeksiyon sunmaya çalışıyorum. Peki, bu filmin sonu ne olur? Ömrü olan filmi seyredip görecek. Hayırlısı olur inşallah.

Kalın sağlıcakla.