Büyük Taarruzun zafer ile taçlandığı gün 30 Ağustos 1922…

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 1922 yılının Haziran ayı ortalarında taarruza geçme kararı aldı. Asıl amaç, yok edici bir meydan savaşı yapmak, düşmanı çabuk ve kesin bir sonuç alacak şekilde vurmaktı. Büyük Taarruz ve bu taarruzu taçlandıran Meydan Muharebesi, Türk Kurtuluş Savaşı’nın son safhasını ve zirvesini teşkil etmiştir. Mustafa Kemal Paşa, Türk milletini ve ordusunu adım adım hedefe taşıdı.

30 Ağustos 1922 Meydan Muharebesi sonunda, düşman ordusunun büyük kısmı dört taraftan sarılarak Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın ateş hatları arasında, bizzat Zafertepe’den idare etti. Zafer ile sonuçlanan Meydan Muharebesi’nin üzerinden tam 102 yıl geçti.

102 yıldır Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı bu yılda aynı coşku ve heyecan ile kutlandı.

Zaferin 102.yılını kutlamak isteyenler ise eşlerini çocuklarını alarak kutlamalara katıldı. Yaşı küçük olanlar belki ne olup bittiğini anlamadı ama etkinlikleri ellerinde bayraklar ile izledi.

Ne mutlu bu kutlu zaferi, çocuklarına en güzel, en doğru şekilde anlatabilen ebeveynlere. Bilinçli çocuklar bilinçli ailelerde yetişir. O çocuklar ki bizim geleceğimiz. Onlar, onların çocukları, torunlarıdır bizim kutlu zaferimizi yüzyıllar boyunca geleceğe aktaracak olanlar.

Nice kutlu Zafer Bayramlarına…