Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyir etmesi yağışların azalmasıyla birlikte ‘su’ krizi baş göstermeye başladı. Kuraklıkla karşı karşıya kalan Denizli’ye de içme suyu uyarısı yapıldı. DESKİ’den abonelerine uyarıda bulunurken, Denizlili vatandaşlardan su kullanımında dikkatli olunması, havuz doldurma ve bahçe sulama gibi içme suyunu israf edecek davranışlardan kaçınılması istendi.

Denizli'nin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacağı ifadeleriyle açılan Akbaş Barajında su seviyesinde ciddi düşüş yaşanıyor. Son dönemde basında çıkan haberlerde de bunu görüyoruz. Öyle ki Akbaş Barajı’nda su seviyesinin yüzde 20'lere kadar indiği öğrenildi. ‘Su hayattır’ sözünden yola çıkarak bu uyarıyı dikkate almamız gerekiyor. Bugün savaşlar küçük nedenlerden ve çıkarlardan çıksa da gelecek nesillerin ‘su’ nedeniyle savaşacağı sürekli zikrediliyor.

Benimde telefonuma gelen mesajı okurlarımızla paylaşmak istiyorum. DESKİ’den gelen mesajı şu ifadelere yer verilmiş;  “Sayın Abonemiz; Dünyada ve ülkemizde iklim değişikliği sonucunda yaşanan kuraklık ve azalan kar yağışı nedeniyle su temininde sıkıntılar yaşanmaktadır. Yoğun kullanım ile birlikte içme suyu barajımızdaki su seviyesi kritik seviyenin altına düştüğünden içme suyunda kesinti yaşanması beklenmektedir. İçme suyumuzun tarımsal faaliyetler ile bağ bahçe ve çim sulamasında, araç ve balkon yıkama ile havuz doldurma amaçlı kullanılmaması önemle duyurulur”

Denizlili hemşehrilerimizin bu uyarıyı çok dikkate alması gerekiyor. Su hayattır, suyumuza sahip çıkalım…

Saygılarımla…