Denizli'de yapılan teknolojik çalışmalar özellikle vatandaşları da ilgilendirirken, bölgedeki genç yetenekler fırsatlar kapılarını aralayacaktır.

Denizli'de yapılan teknolojik çalışmalar özellikle vatandaşları da ilgilendirmeye başladı. Projeler ve gelişmeler sayesinde hem bölgedeki genç yetenekler hem de genel halka fırsatlar sunacak. Geçtiğimiz Eylül ayında Denizli, Tokat ve Balıkesir illerinde bazı alanlar teknoloji geliştirme bölgesi olarak belirlendi. Bu bölgeler, Cumhurbaşkanı kararları doğrultusundaResmiGazete'de yayımlandı.

Denizli’de belirlenen bölge ise; Honaz ilçesi Gürlek Mahallesi'nde bulunan ‘Denizli OSB Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ oldu. Denizli Organize Sanayi Bölgesi ve Pamukkale Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirilecek olan bu çalışma hakkında ise bir basın açıklaması yayınlanmıştı. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu ile bir araya geldi.

GENÇLERE FIRSAT DOĞDU

Aslında ilk bakışta bu sadece sanayicilerin işine yarayacağını düşünenler vardı. Asıl gerçek ise genç yetenekleri bir araya getirmek, iş arayanlar bakımından ise ortak noktada buluşma durumunu ortaya çıkartıyor. OSB’de bulunan firmalar yeni teknolojilere yöneliyor, geliştirdikleri buluşları daha ileriye götürmeleri için burada bir Araştırma-Geliştirme (AR-GE) ofisine ve istihdama ihtiyaç duyacaklar. Ticari ürün veya hizmet haline dönüştürme noktasında hayata geçirilecek olan ‘Denizli OSB Teknokent Projesi’ Denizli’nin ‘Silikon Vadisi’ olacak. Hızlı bir süreç içerisinde ilerlendiği takdirde PAÜ’de bulunan öğrenciler, mezunlar ve meslek liselerinden mezun olan genç yetenekler yerel sanayinin güçlenmesine daha fazla katkı sağlayacaktır. Bu sayede diğer il, ilçe ve yurt dışı ile rekabet gücü artırılması hedef koyulabilir.

Ayrıca, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’da 81 ilde “Milli Teknoloji Atölyeleri” kurulacağını açıklamıştı.

DENİZLİ’NİN GENÇLERİ TEKNOLOJİYLE SANAYİ DEVRİMİ OLUŞTURABİLİR!

Bu konularda meraklı ve girişimci olan gençlerin hem deneyim hem de tecrübe kazanması noktasında atılan bu adımlara bir an önce erişim sağlaması gereklidir. Denizli’de yapılan bu çalışmalar yeterli reklamı ve pazarlaması yapılırsa yetenekli gençler kendisi bizzat başvuracaktır. Genç işsiz kesiminde ise değişimler yaşandığı gözle görülür hale gelerek şehir içine de bu durum yansır. Bu projelerin ne zaman başlayacağı ya da ne zaman çalışmaların yapıldığı her zaman ilk bildirilen haberlerden sonra unutuluyor. Pamukkale Üniversitesi’ne ve proje koordinatörleri bu konuda ara ara hatırlatmalar ile bilgilendirmeler yapmalarını tavsiye ederim. Sosyal ağ üzerinden şimdiden bu genç yeteneklerin öz geçmişini toplamak projelere de hız kazandırır…

Bu başarılar, gençlerin bilim ve teknolojiye olan ilgisini artırarak gelecekteki kariyer fırsatlarına kapı açabilir…

Denizli'nin teknoloji odaklı bir şehir olma yolunda ilerlemesine daha fazla katkı oluşturur.