Bilmeyenler için; Deep web ya da Dark Web sistemi bilinen mevcut World Wide Web (www) sisteminin dışında özel gereksinimlerle erişim sağlanmakta olan bir internet bölümüdür. G...

Bilmeyenler için; Deep web ya da Dark Web sistemi bilinen mevcut World Wide Web (www) sisteminin dışında özel gereksinimlerle erişim sağlanmakta olan bir internet bölümüdür. Genellikle TOR gibi sistemlerle belirli .clos uzantılı alanlar üzerinden kademelerine erişim sağlanabilir, üst kademelerde gereksinimler çok daha yüksektir. Toplamda 8 kademeden olusan Dark Web'e kullanıcılar ve devletler en fazla 7. kademesine kadar erişim sağlayabilirler. 8. Kademe The Primarch System denilen ve hiç kimse tarafından erişim sağlayamayan, içeriği de bilinmeyen bir kademedir.

Dark Web erişimi konusunda bilgi ve deneyim sahibi olmayanların erişim girişimleri çok yüksek ihtimalle zarar görmeleri sonucunu doğurur. Yasal olmayan içerikler, kirli ve kanlı pazarlıklar ve dahi özel kiralık katillerin dahi kademelerde yer aldığı bir sistemdir. Sisteme girişiniz korunaksız erişiminiz nedeniyle verilerinizin trojan yada spy'larla fidyecilik için kullanılmasına ya da sistemlerinizin zarar görmesi ile sonuçlanabilir. Dark Web'de geçerli olan para birimi de 2010 yılından beri Bitcoin'dir. (17.05.2023)