Sarayköy Belediye Başkanı Mehmet Salih Konya seçim çalışmaları sırasında Ahmetli Mahallesi’nde otizmli bir kızı olan anne ile tanışmış ve özel çocuğun ihtiyacı olan elektrikli motosikleti kendisine getireceğinin sözünü vermişti. Başkan Konya bu destek sözünü bir iş yeri açılışında dile getirerek örnek bir yardımlaşmanın yapılmasına vesile oldu. Sarayköy’ün Turan Mahallesi’nde Mehmet Orçun Altunbulak’a ait motosiklet satış ofisinin açılışını gerçekleştiren Başkan Konya, iş yeri sahibi ve misafirlere bu durumu anlattı. Bu çalışmada birçok paydaşın yer almasını isteyen Başkan Konya, ilk bağış parasını vererek yardım kampanyasını başlattı.  Açılışa gelen vatandaşlar ise tereddüt etmeden yardıma destek oldu. İş yeri sahibinin de yaptığı indirim sonrasında imece usulü toplanan paralar ile üç tekerlekli elektrikli motosiklet alındı. 

İLK SÜRÜŞ BAŞKAN AMCADAN

“Tavas’ı tanıtmak boynumun borcu” “Tavas’ı tanıtmak boynumun borcu”

Belediye Başkanı Konya, Ahmetli Mahallesi’ne giderek elektrikli motosikleti aileye teslim etti. Karşısında Başkan Konya’yı görünce çok mutlu olan 16 yaşındaki özel çocuk ve ailesi destek verenler ile Başkan Konya’ya teşekkür etti. Direksiyona geçen Başkan Konya, aileyi de arkasına alarak mahalle turu yaptı. 

Başkan Konya Yürek Isitan Çalişma (4)

 “GURURLANDIK”

“Ne kadar büyük bir millet olduğumuza bugün bir kez daha hep birlikte şahit olduk” diyen Başkan Konya, “Geçtiğimiz aylarda Ahmetli Mahallesi’nde yolumuz kesişen ailemiz ile sohbet etme imkanım olmuştu. Kızlarının gezmeyi çok sevdiğini ancak ulaşım konusunda uzun mesafeyi gidecek imkânları olmadığı için zorluk çektiklerini söylediler. Bizde ulaşım kolaylığı olması için elektrikli motosiklet temini için söz vermiştik. Yapmış olduğumuz açılışta konuyu anlatmamız ile destek veren gönlü güzel hemşehrilerimle imece usulü para topladık. İş yeri sahibi Mehmet kardeşimizin sunduğu indirim ile elektrikli motosikleti aldık. Hiç tereddüt etmeden yardım çağrımıza gönüllü olan hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Bu anlamlı yardımlaşma bizleri çok gururlandırdı. Ailemizin ve evladımızın yüzündeki mutluluğu görmek paha biçilemezdi. Kardeşimize ve ailesine huzurlu, mutlu bir yaşam diliyorum” dedi.
 

Kaynak: Haber Merkezi