Denizli’nin Çal ilçesine bağlı Aşağıseyit Mahallesi’nde 8 asırdır devam eden Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayramı etkinlikleri bu yıl 24-25 Ağustos günlerinde gerçekleştirilecek. Çobanların koyun sürülerini Büyük Menderes Nehri’nden geçirdiği ve en kısa sürede koyunlarını nehirden geçiren çobanın ödüllendirildiği etkinlik kapsamında çeşitli aktivitelere de yer verilecek.

8 Asırlık Gelenek Bu Yılda Yaşatılacak (1)

KOYUNLAR DENİZLİ SOKAKLARINDA YÜRÜDÜ

Başkan Tatık'tan gençlere tavsiye Başkan Tatık'tan gençlere tavsiye

Bu yıl 851’inci kez gerçekleştirilecek etkinlik öncesi Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan’ın çağrısı ile Denizli’de tanıtım amaçlı kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Denizli Valiliği önünde koyunları ve köpekleri ile birlikte toplanan çobanlara, yöre halkı ve ilçe protokolü eşlik etti. Kalabalık grup Gazi Bulvarı boyunca ilerleyerek Delikliçınar Meydanı’na yürüdü. Renkli görüntülere sahne olan yürüyüş, Denizlililerin meraklı bakışları arasında gerçekleşti. Denizlililer telefonlarına sarılarak kortej yürüyüşünü kaydetti, sosyal medyada paylaştı.

HERKESE KAPIMIZ AÇIK

İlgi ile geçen yürüyüşün ardından Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan meydanda toplanan kalabalığa seslenerek tüm Denizlilileri etkinliğe davet etti. Hakan; “Kültürümüze sahip çıkalım, geleneğimizi hep birlikte gelecek nesillere aktarım istiyoruz. Tüm Denizli halkımız davetlidir. Türkiye’nin dört bir yanından bu etkinliğimize katılmak isteyen herkese kapımız açık” ifadelerini kullandı.

SU YETERSİZ KALIRSA TAŞIMA SUYU İLE NEDİR DOLDURULACAK

Kortej yürüyüşüne Denizli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Marım, Çivril Belediye Başkanı Semih Dere, Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever ve Bekilli Belediye Başkanı Önder Demir de katıldı. Diğer yandan etkinliğin gerçekleştirileceği Büyük Menderes Nehri’nde program günü su seviyesinin yeterli olmaması durumunda taşıma su ile nehir yatağının doldurularak, sudan geçirme yarışlarının yapılacağı kaydedildi.
 

Kaynak: Haber Merkezi