Susuz kavunlar alıcısını bekliyor Susuz kavunlar alıcısını bekliyor

Tüm dünyayı etkileyen Covid-19 salgını nedeniyle yapılamayan Bekilli Kültür Sanat ve Üzüm Festivali, 3 yıl aradan sonra bu yıl 16-17-18 Ağustos'ta düzenlenecek. Festivalde Ozan Ozanca, Can Gox ve Özlem Özdil sahne alacak. Festival kapsamında ulusal düzeyde satranç turnuvası da yapılacak. Denizli Gazeteciler Cemiyeti’inde basın açıklaması yapan Bekilli Belediye Başkanı Önder Demir, “Seçim döneminde de söz vermiştik. Vatandaşlarımız da hasretle bekliyordu. 3 yıldır yapılamayan festivalin 20’ncisinin güzel geçeceğine inanıyoruz” dedi.

Bekilli’de ‘Üzüm Festivali’ Için Geri Sayım Başladı (2)

200’ÜN ÜZERİNDE SPORCU KATILACAK

Festival kapsamında çeşitli etkinliklerin düzenleneceğini söyleyen Başkan Demir, “Ulusal düzeyde bir satranç turnuvası düzenleyeceğiz. Şu ana kadar 27 ilden 200’ün üzerine katılımcı başvurdu. Ayın 16’sında bir kortej yürüyüşüyle başlayacağız. Sonrasında folklor oyuncuları ve konserlerle festivalimiz devam edecek.  İlk gün Bekillimizin gururu Ozan Ozanca, ikinci gün Can Gox sevenleriyle buluşacak. Son günde Özlem Özdil konserimiz olacak” ifadelerini kullandı.

Bekilli’de ‘Üzüm Festivali’ Için Geri Sayım Başladı (3)

“ŞARAPÇILIĞIMIZ GERİYE GİDİYOR”

Festivalin önceki yıllarda ‘şarap festivali’ olarak yapıldığını ancak yasalardan dolayı festivalinin adını ‘üzüm festivali’ olarak yaptıklarını belirten Başkan Demir, “Bazı politikalardan dolayı şarapçılığımız geriye gidiyor. Geriye gitmesinden dolayı da üzüm üreticimiz, şu anda mağdur durumda. Geçen seneki fiyatlar bu sene yine yok. Enflasyon ortada ama üzüm üreticimiz, geçen sene aldığı fiyatı bu sene alamamış durumda. Bu şartlarda bir festival yapıyoruz. Festivalin aslında üreticiler için bir eğlence olması lazım. Festivallerin üreticiler için bir ürününü sattıktan sonra mutlu oldukları bir dönem olması lazım” diye konuştu.

“FESTİVALİ SPONSORLARLA YAPIYORUZ”

Festivalin bütçesi hakkında da bilgiler veren Başkan Demir, “Tasarruf tedbirlerinden dolayı belediye bütçesinden kaynak ayıramıyoruz. Öyle olmasa bile biz bütçemizden değil sponsorlardan destek alırdık. Şu anda da sponsorlar ve stant gelirleri ile festivalimizi yapıyoruz” dedi.

“ŞARAPLIK ÜZÜM ÜRETİCİMİZ MAĞDUR OLDU”

Bekilli’deki üzüm üreticilerinin sorunları hakkında da konuşan Demir, “Şaraplık üzüm üreticimiz mağdur oldu. Bekilli’nin ‘erkencil üzüm’ diye tabir ettiğimiz meşhur Çal Karası üzümü vardır. Bu yıl 20 lira civarında. Geçen yıl hemen hemen aynıydı. Bu enflasyon şartlarında vatandaşın beklentisi biraz daha yüksekti. Hiç olmazsa 25 liranın üzerine çıkarız diye düşünüyorduk. 20 lira civarında kaldı. Üreticimize yazık oluyor. Daha güzel festivaller yapacağız. Üreticimiz memnun olacak, halkımız mutlu olacak. Daha güzel günler göreceğiz diye umut ediyoruz” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi