Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü Denizli için 5 günlük hava tahmin raporlarını yayımladı. Uzmanlar bu hafta Denizli’de hava sıcaklıklarının 42 dereceye kadar çıkacağını belirterek uyarılarda bulundu. 

Çamlık bulvarı trafiğe kapatılacak Çamlık bulvarı trafiğe kapatılacak

HAFTA İÇİ YANACAĞIZ

Buna göre; 16 Temmuz Salı günü gündüz saatlerinde sıcaklık en yüksek 39 derece olacak. Akşam saatlerinde ise termometreler 24 dereceye kadar düşecek. 17 Temmuz Çarşamba günü; en yüksek sıcaklık 40 derece, en düşük sıcaklık ise 26 derece olacak. 18 Temmuz Perşembe günü de sıcak hava dalgası etkisini hissettirmeye devam edecek. Termometreler en yüksek 40, en düşük ise 25 dereceyi gösterecek. Haftanın son iş gününde hava sıcaklıkları 41 derece olacak. Akşam saatlerinde ise 26 dereceye düşecek. Hafta sonu da sıcak hava kent merkezi ve ilçelerde etkili olacak. Sıcaklık 42 dereceye kadar çıkacak. Akşam ise 25 derece olacak.
SALI GÜNÜ İLÇELERDE YAĞIŞ VAR!
Sıcak hava dalgasına rağmen Denizli’nin 5 ilçesinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Tavas, Acıpayam, Beyağaç, Çameli ve Kale İlçelerinde yağmur etkili olacak. Meteoroloji uzmanları ayrıca, nemli ve çok sıcak ortamlardan kaçınmak ve özellikle güneşin en yoğun olduğu 11:00 ile 16:00 saatleri arasında dışarıda bulunmayın uyarısında bulundu.
 

Kaynak: Haber Merkezi