TAİDER Aile İşletmeleri Derneği, 5. İl Temsilciliğinin açılışını Denizli’de Merkezefendi Kültür Merkezi’nde (MKM) gerçekleştirdi. Açılış etkinliğine, Denizli’de nesilden nesillere devam eden aile işletmeleri temsilcileri ve aileleri ile birlikte iş insanları katılım sağladı. Açılışta, TAİDER’in en özel projelerinden biri Forum Tiyatro “Halden ne Hale?” gösterisi de Merkezefendi Kültür Merkezi’nde davetliler için sergilendi.  Öğretim Görevlisi Erdem Erem’in yönettiği; Ayşegül Eroler, Mine Özbek’in yönetmen yardımcılığını üstlendiği ve 2023 yılından beri hazırlanan oyunda, TAİDER üyeleri rol aldı.  Aile içi ilişkilerden jenerasyon farklılıklarına, devir teslim süreçlerinden iletişim zorluklarına, sürdürülebilirlikten yaşam mücadelesine kadar geniş bir yelpazede işletmelerdeki çeşitli problemler, sahnede doğaçlama olarak ele alındı.

“Türkiye ekonomisinin yüzde 95’i aile işletmesidir”

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Olten, “Ailede Birlik, İşletmede Sürdürülebilirlikmisyonuyla kurulan TAİDER’in bugün Ankara, Bursa, İstanbul ve İzmir’den sonra 5. İl Temsilciliğinin açılışında bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bugün, Dünya Ekonomisinin yüzde 90’ı Türkiye ekonomisinin yüzde 95’i aile işletmesidir. Denizli gibi aile işletmeleri yoğun bir Sanayi şehrinde TAİDER temsilciliği kurulmasının önemli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz.  Aile şirketleri, yalnızca ekonomik değerler değil, aynı zamanda toplumun dokusunu oluşturan, kültürel değerleri yaşatan ve aile bağlarını güçlendiren önemli yapılar. Bizler de aile işletmelerinin sürdürülebilirliği için çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Başarı hikayelerinin paylaşıldığıbir platform”

TAİDER Denizli İl Temsilcisi olan ve ASKON Demir Çelik 3.Nesil temsilcisi Melike Konyalıoğlu,“TAİDER’in Denizli’de yapılanmasında aktif rol almaktan ve Denizlili aile işletmeleri ile bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum. TAİDER aile şirketlerinin yaşadığı ortak sorunların tartışıldığı, başarı hikayelerinin paylaşıldığı ve gelecek dönem için yükselen konulara ilişkin bilgi edinildiği bir platform haline geldi ve Türkiye’nin farklı şehirlerindeki üyeleriyle güçlü bir bağ oluşturdu.Ayrıca, Uluslararası Aile İşletmeleri Ağı paydaşı olan TAİDER, dünyadaki son gelişmeleri ve uygulamaları da takip ederek, üyelerinin bu uluslararası platformlardaki bilgi paylaşımlarından faydalanmasını da sağlıyor. Denizli’de ise şu anda 17 üyemiz bulunmaktadır” dedi.

“Nesiller boyu başarı ile büyümesine destek oluyor”

Aile şirketlerinin ülke ekonomisinin bel kemiğini oluşturan önemli yapı taşları olduğuna değinen TAİDER Denizli İl Temsilcisi ve Abalıoğlu Holding’in 3. Nesil Temsilcisi Cafer Abalıoğlu, “TAİDER farklı nesillerden temsilcileri bir araya getirmesi açısından çok kıymetli. Geleceğe yönelik güçlü ve yenilikçi adımlar atma yolunda daha önce benzer süreçlerden geçen aile işletmelerinin deneyimlerini birbirleri ile paylaşacakları güven ortamını sağlayarak, birbirlerinden öğrenmelerine fırsat yaratan TAİDER, gelecek nesillere devir süreçleri, kurumsallaşma, aile anayasası, aile içi iletişim gibi aile işletmelerine özgü gereksinimler ve yönetim ilkeleri alanında çalışmaları ile aile işletmelerinin nesiller boyu başarı ile büyümesine destek oluyor.

DENİB “Sürdürülebilir Geleceğe Denizli Tekstili Birlikte Yol Alıyor” projesi eğitim programı başladı DENİB “Sürdürülebilir Geleceğe Denizli Tekstili Birlikte Yol Alıyor” projesi eğitim programı başladı

TAİDER Denizli Ailesi 17 Üyesi ile başladı

Türkiye’nin birçok ilinden 285 aile şirketine mensup 950 üyesi bulunan TAİDER’in üyelerinin yarısı, 18-40 yaş arasındaki gelecek nesillerden oluşuyor. Denizli İl Temsilciliğinde ise şu anda 17 üyesi bulunmaktadır. İsviçre merkezli Uluslararası Aile İşletmeleri Ağı Türkiye paydaşı, 65 ülkede 20 binden fazla aile şirketi üyesinin buluştuğu 4 bin aile şirketinden oluşan FBN’de TAİDER üyeleri, yönetim kurulu ve topluluk liderleri seviyesinde Türkiye’yide temsil ediyor.

TAİDER’in en önemli etkinliklerinden biri olan Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi’nin 12.sinin “Gelecekte Kendine Özgü” teması ile 29-30 Kasım tarihlerinde InterContinental İstanbul’da yerli ve yabancı birçok değerli konuşmacının katılımı ile gerçekleştirileceği belirtildi ve tüm aile işletmeleri bu etkinliğe davet edildi.

Editör: Semih Can Yılmaz