Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet İhsan Aytek'in bilimsel danışmanlığında Denizli'de yürütülen yüzey araştırmalarında çeşitli fosillerin bulunduğu Tavas ilçesinin Kayaca Mahallesi'nde 2022 yılında kazı çalışması başlatıldı.

9 Milyon Yıllık ‘Kılıç Dişli’ Kedi Fosili Bulundu (2)

BUGÜNE KADAR 500 HAYVAN FOSİLİ BULUNDU

Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda, Denizli Müze Müdürlüğü başkanlığında yürütülen çalışmalara yurt içindeki ve yurt dışındaki çeşitli üniversitelerden katılan paleoantropolog, paleontolog ve jeologlarla öğrenciler bugüne kadar bölgedeki kazılarda 30 kadar hayvan türüne ait 500 fosil buldular. Önceki yıllarda çoğunluğunu memelilerin oluşturduğu zürafa, fil, gergedan, at, sırtlan, kedi, kuş, kaplumbağa, kirpi, timsah, karıncayiyen gibi hayvanlara ait fosiller bulan ekip, bu yılki çalışmalarda buldukları iki yeni boynuzlu tür ile bölgede bulunan boynuzlu sayısını yediye çıkarırken, yeni bir kuş fosili de tespit etti.

9 Milyon Yıllık ‘Kılıç Dişli’ Kedi Fosili Bulundu (1)

Serinhisar’da festival coşkusu yaşanacak Serinhisar’da festival coşkusu yaşanacak

DÜNYADA İLK ÖRNEK DENİZLİ’DE ÇIKTI

MAKÜ Antropoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet İhsan Aytek başkanlığında yürütülen çalışmalarda bu yıl kedigillere ait hayvanlardan bir kafatası bulundu. 9 milyon yıl öncesine ait olduğu değerlendirilen "kılıç dişli" kedi fosilinin, türe ait dünyada ilk örnek olduğu ve literatürde bunun örneğinin bulunmadığı değerlendiriliyor.

9 Milyon Yıllık ‘Kılıç Dişli’ Kedi Fosili Bulundu (3)

Kaynak: Haber Merkezi