Denizli’de yaşayan ve çıraklık eğitimde motor bölümünde okuyan 16 yaşındaki Canan Doğdu, baba mesleğini seçerek tamirci oldu. Çocukluğundan bu yana babasının yanında çalışan genç kız, babası Ecevit Doğdu emekli olduktan sonra kendi dükkânını açmak istedi. Baba Doğdu da kızına destek olmak için emekliliği bir kenara bıraktı ve Canan Auto Servis adında dükkân açtılar ve omuz omuza çalışmaya başladılar.

Erkeklere Taş Çıkartıyor (3)

“SANAYİDE GÖRENLER ŞAŞIRIYOR”

Dükkan açma sürecini anlatan genç usta Doğdu, “Sanayide bir yer açma fikri tamamen benim fikrimdi. Babamda beni kırmadı ve destekledi. 3 ay önce çalışmalara başladık ve 1 ay öncede açılışını gerçekleştirdik. Şu anda iyi bir müşteri potansiyelimiz var. Beni sanayide görenler önce çok şaşırıyorlar sonrada ‘aferin’ diyorlar. Dükkanda muhasebe işlerine baktığımı düşünenler bile oluyor. Tamirci olduğumu söylediğimde çok farklı tepkiler alıyorum. Bugüne kadar olumlu birçok geri dönüş aldım. Beni en çok mutlu edende müşterilerimizin teşvik edici sözleri oluyor” diye konuştu.

Erkeklere Taş Çıkartıyor (1)

“ÇOCUKLUĞUMDAN BU YANA SANAYİDEYİM”

Çocukluğundan bu yana sanayide olduğunu belirten Canan Doğdu, “Daha önce başka bir yerde çalışıyordum. Babamla birlikte sanayiye gelip gidiyordum, şimdi onun yolundan devam ediyorum. Başta araba tamiri olmak üzere, bakım ve birçok işi dükkânda yapıyoruz. Bunların dışında arabalara yazılım atmayı ve yüklemeyi de öğrenmek istiyorum. Açıkçası arabaların beynine kadar girmek istiyorum” diyerek hedeflerinden bahsetti.

Erkeklere Taş Çıkartıyor (4)

“BABAM EN BÜYÜK DESTEKÇİM”

Bozkır Kartalı, ‘Yörük’ göç yolunda Denizli’ye uğradı Bozkır Kartalı, ‘Yörük’ göç yolunda Denizli’ye uğradı

Vali Necati Bilican Mesleki Eğitim Merkezi’nde motor bölümünde eğitim gördüğünü söyleyen genç usta, “Belgemi alabilmek ve usta olmak için eğitimimi sürdürüyorum. Sınıfımda benden başka kız öğrenci yok. Şu anda dükkanda bir tane çırağım var, ona da meslekle ilgili tecrübelerimi aktarıyorum. Babam iş yerinde bana her türlü desteği sağlıyor ve öğretmeye çalışıyor. Babam en büyük destekçim… O olmasaydı burada olamazdım, sanayiye bile gelemezdim. Asıl amacım araba galerisi açmaktı ancak bu yoldan yürümeye karar verdim. İlerleyen yıllarda belgemi aldıktan sonra babamdan ayrı da bir dükkan açabilirim. Kendi iş yerimde gençleri yetiştirmek istiyorum. Sanayide benim gibi kadın motor ustası var mı? Bilmiyorum. Bu güne kadar hiç görmedim. Orhan Abalıoğlu Lisesi’nde motor bölümü var ancak orada da hiç kız öğrenci yok diye biliyorum” ifadelerini kullandı.
 

Kaynak: Haber Merkezi