Denizli’nin Buldan İlçesinde üzüm hasadı başladı. Gerçekleştirilen üzüm hasadına, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Buldan Kaymakamı Turan Erdoğan, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, Buldan Ziraat Odası Başkanı Muammer Al, İlçe Müdürleri ile teknik personelin yanı sıra muhtar ve çiftçiler katılım sağladı. Türkiye’nin üzüm konusunda en önemli üzüm merkezlerinden biri olan Denizli’de 2023 yılında 31 bin 205 hektarlık bağ alanından 160 bin 666 ton üzüm hasadı gerçekleştirilmiş ve Denizli rekoltede Türkiye’de 4’üncü sıraya oturmuştu. Denizli’de yetiştirilen üzümler Rusya başta olmak üzere Avrupa ülkelerine ve Arap ülkelerine ihraç edilirken, çekirdekli üzümler ise ağırlıklı olarak iç pazara satılıyor.

Denizli’de Üzüm Hasadı Başladı (8)

“FİYATLAR ÜRETİCİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR”

Üzümün Denizli açısından önemli bir yeri olduğunu ifade eden Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Çınar, “Denizli için meyvecilik açısından üzümün önemli bir yeri var. 32 bin hektar alanda üzüm üretimi yapmaktayız. Bugün ülkemizde ilk hasadı yapılan erkenci çeşit Superior cinsi üzümlerimizin hasadındayız. Tabi ilk çıkan çeşitlerden olduğu için fiyat üreticimizin yüzünü güldürüyor. Hasat edilen ürünler yurt içi ve yurt dışı değişik bölgelerde pazarlara sevk ediliyor. Geçtiğimiz yıl bir hastalık sıkıntısından dolayı üretim miktarımız düşmüştü ama bu sezon 250 bin tonun üzerinde bir üzüm üretimi beklemekteyiz. Hasadımızın ülkemize ve ilimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum” dedi.

Caz Festivali başladı Caz Festivali başladı

Denizli’de Üzüm Hasadı Başladı (1)

“EKONOMİYE KATKI SUNUYORUZ, GURURLUYUZ”
        
Buldan Ziraat Odası Başkanı Muammer Al ise, “Bu sene zor iklim şartları altında ürünlerimizi yetiştiriyoruz. Bahçemizi gezdik, üreticimizin emeğine sağlık. Bu ürün erkenci çekirdeksiz dediğimiz ürün. Ürün özelliği olarak tat oranı biraz daha düşük. Özellikle şeker hastası insanlarımız bu çeşidi daha rahat tüketebiliyorlar. İklim şartları bu sene bizi çok zorladı. Buna rağmen ürünlerimiz güzel. Memleketimize milletimize hayırlı olsun. Buldan ilçesi olarak ülke ekonomisine katkıda bulunduğumuz için gurur duyuyoruz” dedi.

Denizli’de Üzüm Hasadı Başladı (7)

Denizli’de Üzüm Hasadı Başladı (9)

Kaynak: Haber Merkezi