CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Denizli’de her türlü bağımlılıkla mücadele edeceklerini belirterek bu amaçla ‘Topluma Kazandırma Merkezleri’ oluşturacaklarını kaydetti. Kentte madde kullanımının ciddi bir sorun olduğunu, madde kullanım yaşının küçük yaşlara indiğini kaydeden Çavuşoğlu, “Sadece uyuşturucu ile değil tüm bağımlılıklarla mücadele etmeliyiz” diye konuştu.

Denizli’nin suç şehri şampiyonları listesinde ilk sıralarda olduğuna dikkat çeken Çavuşoğlu; İlk olarak belediyede Sosyal Hizmetler Birimi altında bir danışma masası kurulacak. Erken farkındalık ve erken tespit edilen vakalar AMATEM'e yönlendirilecek. Tedavi sonrasında madde kullanmaya yeniden başlamayı önlemek için rehabilitasyon dönemi desteği verilecek. Bağımlılıkla mücadele topyekün gerçekleşecek” ifadelerini kullandı.

Başkan Çavuşoğlu’na en anlamlı hediye Başkan Çavuşoğlu’na en anlamlı hediye

Bağımlılıktan kurtulan kişilerin iş ve meslek eğitimi almaları sağlanacağının ve verilecek desteklerle topluma karışmaları için öncü olunacağının altını çizen Çavuşoğlu, “Denizli Büyükşehir Belediyesi, bağımlı bireylere sahip ailelerin de rehabilitasyon döneminde destekçisi olacak. Tüm dünyanın sorunu olan ekran ve internet bağımlılığına karşı da savaş açılacak. Bu mücadele ve rehberlik desteği, yalnızca gençler değil tüm yaş gruplarına yönelik olacak. Faaliyetlerin tamamı kişisel gizliliğe saygı duyularak yürütülecek” diye konuştu.