AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, yaptığı yazılı açıklamada, DBB’ye ait bazı tesislerde alkollü içki verilmesine ilişkin meclis kararına karşı çıktı. Konuyu yeniden izah etmek istediğini belirten Zeybekci, Denizli’de her türlü alkolün alınabildiği yüzlerce özel işletmenin kendi belediye başkanlığı zamanında olduğu gibi bugün de faaliyetin sürdürdüğünü, bunlarla hiçbir problemlerinin olmadığını ifade etti.

“HİÇBİR PROBLEMİMİZ YOKTUR”

Başkan Çavuşoğlu, tartışmaların odağında.. Kur’an kursu tartışması! Başkan Çavuşoğlu, tartışmaların odağında.. Kur’an kursu tartışması!

“Samimiyetle ve iyi niyetle durumu yanlış anlayan vatandaşlarımız için konuyu açıkça izah etmek istiyorum” diyen Zeybekci, “Denizli’mizde özel şahıslara ait yüzlerce her türlü alkolün alınabildiği işletme bizim belediye başkanlığımız zamanında olduğu gibi bugün de mevcuttur ve bunlarla geçmişte olduğu gibi şimdi de hiçbir problemimiz yoktur.  Ucuz ve güvenilir olması nedeniyle vatandaşlarımızın çocukları ile geldiği belediyeye ait bu halka açık tesislerin 5’i için “içkili yer bölgesi” kararı alındı. Bunlardan biri okulun ve öğrenci yurdunun karşısında, biri spor tesisi ile iç içe, biri ise mezarlık ve cami ile yan yanadır.  Biz bu kararın kanuna aykırı olduğunu düşünüyoruz. Kaldı ki belediyenin görevi işlettiği tesislerde alkol tüketimini artırıcı gayret içinde olmak mıdır, sizce bu normal midir? İçenlerin kişisel tercihidir ancak alkol sağlığa faydalı ve teşvik edilmesi gereken bir şey midir? Ayrıca Denizli’miz için ilk çözülmesi gereken konu, Belediye Meclisimizin ilk oylaması gereken karar bu muydu gerçekten, Allah aşkına! Ne olur artık bazı şeyleri siyasi ve ideolojik kalıpların dışında, toplum menfaatini öne alarak tartışalım” dedi.

“MECLİSTEN İSTEĞİM, BU KARARI MÜZAKERE ETMELERİDİR”

Alınan kararın tekrar müzakere edilmesini istediğini açıklayan Zeybekci, “31 Mart seçimlerinde halkımızın ortaya koyduğu iradeyi saygıyla selamlıyoruz ancak konu burada farklı. Bu karar, herkesin makul akıl ile değerlendirme yapması gereken bir konudur. Belediye Başkanımız ve Belediye Meclisimizden isteğim, bu kararı tekrar müzakere etmeleridir.  2019 yılında İzmir'de söylediklerimiz de aynıydı, insanımızın özel hayatına müdahale etmek hiç kimsenin haddine değildir. Hadi hep birlikte akıl ile “söz konusu milletin menfaati ise gerisi teferruattır” diyelim” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi