RUHLARIN ŞARKISI adlı kitabınız Haziran 2024 de yayınlandı ve büyük bir ilgiyle karşılandı. Bunun sebebini ve kitabınızın konusunu kısaca anlatır mısınız?

RUHLARIN ŞARKISININ bu kadar ilgi çekmesinin en başta gelen nedeni ölümün gerçek olmadığını, yük bir yanılsama olduğunu bilimsel verilere dayanarak kanıtlaması. Romanda ayrıca örneğin "OMICRON SIFIR PROGRAMI" gibi ilginç tezler de var. Dolayısıyla RUHLARIN ŞARKISI sadece bir roman değil aynı zamanda kendine özgü tezleri olan bir kitaptır. Kitapta insan ruhunun iniş, çıkışlarını yansıtan edebi, şiirsel ve felsefi bir anlatım var. Ölümsüz aşkı, sonsuz varoluşu, ölümden sonraki hayatın nasıl bir şey olacağını çarpıcı ve çok ilginç bir tarzda, ama çok kolay okunan, akıcı ve duru bir üslupla anlatıyor. Kitabın tamamına edebi değeri yüksek, naif bir şiirsel dil hakim. Kitapta ayrıca pek çok değerli ve özenle seçilmiş epigrafiler de var. Ufku genişletici bir kitap. Ruhlarının sesine doğru uzanarak ölümsüzlüğü görmek isteyen okurlarımız, bu kitabı okuyup bitirince kelimelerin içindeki dansa katılarak kendi ruhlarının ölümsüz şarkısını söyleyebilecekler.

Denizli’de Gaziantep lezzetleri ikinci kez damak çatlatacak Denizli’de Gaziantep lezzetleri ikinci kez damak çatlatacak

Başka neleri anlatıyorsunuz Ruhların Şarkısında?

Şimdi ve buradayı, yani anda kalarak hayatı dolu dolu yaşamayı, ruhların şarkısının özelliklerini, iyiliği, yüksek moral değerleri, temiz kalpliliği, doğruluk ve dürüstlüğü, yaşama sevincini, umudu, adaleti, özgürlüğü, ölümsüz aşkı, kardeşliği, dostluğu, sözünde durmayı, arkadaşlığı, vecd halini, yaralı yüreklere merhem olmayı, cesaretin ve korkusuzluğun erdemliliğini, gerçek anlamda kurtuluşun nasıl tecelli edebileceğini ve tüm bunların vereceği mutluluk duygusunu anlatıyorum.

Ruhların Şarkısını sözcüklerle anlatmak çok zor. En iyisi size romandan alıntılarla anlatalım kitabı...

"Kurtuluş Henüz Yaratılmadı. Çünkü onu biz yaratacağız. Biz insanlar. Yeryüzünün yüksek kortikal hücreleri..." (Açılış sayfasından)... Romanın kahramanı İntörn Dr. İshak'ın eğlenceli Tıp hayatı, çok gülünç Acil Servis ve Ameliyathane anıları ve 6 yıllık sevgilisi Duyguyla olan ilişkisi, sonunda Duygu tarafından reddedilmesi trajikomik bir dille anlatılıyor гоmanın ilk bölümlerinde... Sonra: İshak'ın yakalandığı ölümcül hastalıktan bir Palmiyenin yaydığı Biyoenerji frekansları ve reiki enerjisi sayesinde kurtuluşu... Ekim 1990'da hayatının aşkı, ölümsüz aşkı Şebnem'le karşılaşması hasta yatağında, önce onu çirkin bularak reddetmesi, sonra ruhundaki güzelliğe vurularak aralarında muhteşem bir şiirsel aşkın doğması, Türk ve yabancı pek çok tanınmış şairden dizeler, alıntılar..."Sen Sevgilim, Sevgili Şebnem'im, mısralarımdaki ferahlık. Yazmak, daha çok yazmak istiyorum senin için..."(Sayfa 86)... 105. Sayfadan itibaren, bir epilepsi nöbetinden yola çıkılarak ölümün bir yanılsama olduğu tezinin bilimsel olarak kanıtlanması..."Ruhların Şarkısı sessiz kalabalıklardan girer insanın kalbine, bir sevgilinin gözlerinden, gönlünden girer ve ölümsüzlük ağacını diker ruhların toprağına..." (S.111)..."Eğer saçlarını rüzgârla savrulmaya bırakabiliyorsan, gülümsemek seni mutlu ediyorsa, denizlerin, kuşların, balıkların özgürlüğünü seviyorsan... Erdemliliğin, dürüstlüğün, saflığın, ölümsüzlüğün ve kumsallardaki kum tanelerinin ölümsüzlüğünü seviyorsan... Sağanak yağmur altında sevgilinle yürümeyi seviyorsan, sen de bizden biri, özgür bir yeryüzü çocuğusun demektir ve muhtemelen Sen de Ruhların Şarkısını söylüyorsundur..." (S.114)..."Haya- tın, ölüm denizine akan bir ırmak olsun Sevgilim. Senin adın çiy damlası demek. Şafak sökerken mezarımı kuşatan çiçeklerin üzerinde ol Şebnem cim..." (S.167)..." Nefrete karşı Sevginin, Umutsuzluğa karşı Umudun, Zulme karşı Şefkatin... Anlamsızlığa karşı derin bir Anlamlılığın, Karanlıklara karşı Aydınlığın mutlak zaferinin Şarkısını dinledim..." (S.177) Final 'den: "Doktor Şebnem Hanım beyaz Doktor kıyafetleri içinde yaklaştı ve ölü Sevgilisinin saçlarını okşadı... Ve Sur borusu çalındı. Diriliş gerçekleşti. İshak ta herkes gibi, yüz milyonlarca insan gibi gözlerini açtı" (Sayfa 180)

"RUHLARIN ŞARKISI Kurtuluş Henüz Yaratılmadı" özellikle kadın okurların şiirselliğine âşık olacağı, her satırı ezberlenecek, defalarca okunabilecek altın kıymetinde bir kitap.

Ruhların Şarkısı bir roman kurgusu üzerinden ölümü, yeniden doğumu, hayatın efsunlu işleyişini anlatıyor. Dini ve bilimsel metinlerin iç içe girdiği metinde roman kahramanının Epilepsi nöbetleriyle yeni düşüncelerin içinde buluyoruz kendimizi. Kimi zaman şiirsel bir üslubun içerisinde aşkta kaybolduğumuz, kimi zaman bilim referanslarıyla mantığın dünyasın- da ilerlediğimiz yepyeni bir deneyim RUHLARIN ŞARKISI.

Ne iş yapıyorsunuz?

Denizli Özel Yaşama Sevinci Psikiyatri ve Psikoterapi Merkezinin kurucusu ve sahibiyim, İletişim numaralarımız 0.258. 262 3336 ve 0.532. 377 73 95 ’dir. Ayrıca Dünyanın her yerine Online Tedavi ve Terapi hizmeti de veriyoruz.

Editör: Haber Merkezi