Denizli’de bu yıl çiftçinin karpuzu para etmeyince elinde kaldı. Acıpayam İlçesi’nde çiftçilik yapan ve Dodurgalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DOYDER) Başkanlığı görevini yürüten Yüksel Şan, karpuzun tarlada toptan fiyatı 80 kuruşa düşünce satışı bıraktı. Yüksel Şan, ürettiği karpuzu kızı Büşra’nın düğün davetiyesi olarak dağıtmıştı.

Kapuz Düğün Davetiyesi Oldu

Şen davetiyeleri dağıtmaya ilk olarak eski Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca’dan başlamış ve toplam 6 tonluk 400 karpuzu davetlilere hediye etmişti. 24-25 Ağustos’ta gerçekleşen düğün törenine katılan İsmail Yarımca ise gelin Büşra Şen’e düğün hediyesi olarak Kale’nin meşhur biberini taktı.

Gelinin boynuna neden biber taktığını açıklayan eski Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, “DOYDER Başkanı Yüksel Şan karpuz para etmeyince düğün davetiyesi olarak karpuz dağıttı. Bize karpuzla geldi, bizde Kalemizin biberi Türkiye’de tescilli 3. biber ile gittik. Benim belediye başkanlığım döneminde biz bu biberi tescil ettirmiştik. Biberin fiyatı da geçen yılın fiyatları ile aynı, bu sene biber de para etmedi. Bende hem onu hatırlatma anlamında, hem de karpuzun karşılığında Kalemizin biberinde çiftçimizin beklediği rakamı alamadığından bu bir destek anlamında geline biberi taktık” dedi.

Egekent Hastanesi, sporu ve sporcuyu desteklemeye devam ediyor Egekent Hastanesi, sporu ve sporcuyu desteklemeye devam ediyor

Editör: Haber Merkezi