Denizli’nin Merkezefendi ilçesi Karahasanlı Mahallesinde 2021 yılında yapımına başlanan ve müteahhitlerin iş bırakması nedeniyle bir türlü tamamlanamayan Denizli Şehir Hastanesi ile Acil Durum Hastanesi'nin yapımı hız kazandı. İlk ihalesi Aralık 2020'de 1 milyar 34 milyon 53 bin liraya gerçekleştirilen 1000 yataklı Denizli Şehir Hastanesi'nin ikmal inşaatı için en son mayıs ayında 4. ihale yapıldı.

11 MİLYAR 999 MİLYON LİRAYA İHALE EDİLDİ

Denizli Şehir Hastanesi'nin ikmal inşaatına 2024 Yılı Yatırım Programı'nda yer alan 400 yataklı Acil Durum Hastanesi inşaatı da eklendi. Mayıs ayında yapılan 4. ihalede Denizli Şehir Hastanesi'nin ikmal inşaatı ile Acil Durum Hastanesi inşaatı ile birlikte 11 milyar 999 milyon liraya ihale edildi.

Ege Ordu Komutanı Özsert Denizli’de Ege Ordu Komutanı Özsert Denizli’de

ÇALIŞMALAR GEÇEN AY BAŞLAMIŞTI

Daha önce üç kez ihale edilen Denizli Şehir Hastanesi'nin ikmal inşaatı ile Acil Durum Hastanesi'nin inşaatı yapımına geçen ay başlandı. 400 yataklı acil durum hastanesi inşaatı 210 günde, 1000 yataklı şehir hastanesi 720 günde tamamlanacak. 2025 yılının ilk çeyreğinde Acil Durum Hastanesi'nin hizmete hazır olması bekleniyor.

ACİL DURUM HASTANESİNİN ŞANTİYESİNİ ZİYARET

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, yapım çalışmalarına başlanan Acil Durum Hastanesinin şantiyesini ziyaret etti. Vali Coşkun, Deinzli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk ve proje müdürü Kadir Ceylan’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Editör: Haber Merkezi