Horzum’dan AK Partili kurmaylara ağır eleştiriler “Siyasete doymamışsın istifa et” Horzum’dan AK Partili kurmaylara ağır eleştiriler “Siyasete doymamışsın istifa et”

Gelecek Partisi Denizli Milletvekili 24 Temmuz Basın Bayramı’nda TBMM Genel Kurul’da söz aldı. Silkin Ün konuşmasında gazetecilerin yaşadığı sorunlara değinerek, Türkiye’nin uluslararası arenadaki basın özgürlüğü tablosundan yakındı. 
“KISITLAMA GETİRMEK ESİR ALMA HAMLESİDİR”
Basın çalışanlarının 24 Temmuz’u bayram olarak değil dayanışma günü olarak kutlamadığını söyleyen Silkin Ün “Basın özgürse demokrasi yaşar. O demokrasi kültürünün yerel düzeyde yaşatılmasının başat unsuru da yerel basındır. Oysa yerel basın bir varlık yokluk mücadelesi veriyor. Siyasetten bağımsız haber yapabilmesinin önü her geçen gün kapanıyor. Yeni yeni kararlarla sesleri kesiliyor. Zaten ekonomik darboğaz içinde olan yerel basın, tasarruf tedbirleri ile yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakılıyor. Yerel basının tek gelirinin, gazete abone satışları, reklamlar ve Basın İlan Kurumu aracılığıyla alınan resmi ilanlar olduğu ortadayken, Tasarruf Paketi kapsamında getirilen “Basın ve yayın organlarına ilan ve reklam verilmeyecek, kamu kurum ve kuruluşlarınca günlük gazete alımı yapılmayacak, görev alanı ile ilgili olmayan yayınlara abone olunmayacak” kısıtlamalarını getirmek, meşru gelirlerini ortadan kaldırma, esir alma hamlesidir.” diye konuştu.

“MALİYETLER ARTIYOR”

“Yerel basını devasa imkanlara sahip medya organlarıyla karıştırıp bu insafsız kısıtlamalara tabi tutmak bir yönüyle kamu yararına görev ifa eden bu kurumları ortadan kaldırmakla eş değerdir.” sözleriyle yerel basının sorunlarını dile getiren Silkin Ün gazete maliyetlerini oluşturan malzemelerin döviz cinsinden fiyatlarının arttığını, medya kuruluşlarının maliyetlerinin arttığını söyledi. 

YEREL MEDYA TÜRLÜ TÜRLÜ KISITLAMALARA MUHATAP EDİLİYOR”

Tasarruf Tedbirleri uygulamasının yerel basına ‘Kapıyı kapat kepenkleri indir.’ demek olduğunu belirten Silkin Ün “Türk lirasının itibarına güvenmeyip Türksat uydu kirasını dolar bazında belirlemek, başta bakanlıklar olmak üzere kamu kurumlarının milyonlarca lira harcayarak ajanslara hazırlattığı kamu spotlarını dayatma ile ücretsiz yayınlatmak yerel basına intikam duygusuyla yaklaşmaktır. Bizler yaşadığımız çağda habere ulaşma hızı, yerelde kamuoyu oluşturma işlevi yerel basının önemini hissettirmeli ve yerel basına destek artırılmalı diye beklerken vatandaşların “habersiz kalmaları” riski alınarak yerel medya türlü türlü kısıtlamalara muhatap ediliyor.” diye konuştu. 

Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün konuşmasının sonunda yerel basının, yerel yönetimler tarafından desteklenmesinden başka yol görünmediğini vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi