Denizli’de fukbol camiası, hem 2020 başlarında yaşadığı rahatsızlıklar nedeniyle hayatını kaybeden Osman Karakaya’yı hem de oğulları Tincer ve Özlem Karakaya’yı yakından tanıyor. Türk futboluna iki nesildir hizmet eden ailenin üçüncü nesli de yine futbolun gizli kahramanları arasında yer almayı seçti. Tincer Karakaya’nın oğlu Cenk Tuncay Karakaya üniversiteyi bitirdi ve Amedspor’da fizyoterapist olarak göreve başladı. İşte Karakaya Ailesi’nin spot ışıklarının gerisinde kalan öyküsü…

Horoz’a sakatlık şoku Horoz’a sakatlık şoku

Üç Nesildir Futbola Hizmet Ediyorlar (8)-1

ZOR DÖNEMLERİN RENKLİ İSMİ

Osman Karakaya 58 yıllık Denizlispor tarihinde iz bırakan isimlerden biri oldu. Yaklaşık 30 yıl boyunca yeşil siyahlı kulüpte hem malzemeci hem de masör olarak görev aldı. Türkiye’de futbolun yeni atılımlar gerçekleştirdiği, büyük değişim içine girdiği yıllarda öne çıkmayan kahramanlar arasında yer aldı. Takımın yükünü uzun süre sırtlayan emekçilerden biriydi. Dönemin futbolcu ve teknik adamları ile sarsılmaz ilişkiler kurdu, çok sayıda başkan ve yöneticiyle birlikte zor sınavlar verdi. Son yıllarında yaşadığı ciddi rahatsızlıklar nedeniyle eskisi kadar futbolun içinde yer alamadı. 4 yıl önce aşığı olduğu renklere ebediyen veda etti. Denizlispor bu değerine de hakettiği saygı ve değeri gösteremedi. 

Üç Nesildir Futbola Hizmet Ediyorlar (10)-1

BABALARININ İZİNDE

Oğlu Tincer Karakaya da babasının yolundan gitti. Tıpkı babası gibi o da masör olarak kulübe hizmet etti. Meslekte 34’ncü yılını geride bırakan Karakaya bu serüvenin 17 yılını Denizlispor’da geçirdi. Yuvasında çok sayıda değerli teknik adamla çalıştı. Kulüp tarihine geçen başarıların bir parçası oldu. Defalarca gelen transfer tekliflerini geri çevirdi. Yeşil siyahlı kulüpte kaosun hüküm sürdüğü dönemlerde kendi yolunu çizmek zorunda kaldı. Bugün Sivasspor’da Teknik Direktör Bülent Uygun ile birlikte görev yapıyor.

 Üç Nesildir Futbola Hizmet Ediyorlar (9)-1

KAZA ONU MESLEĞİNDEN AYIRDI

Kardeşi Özlem Karakaya da yeşil siyahlı kulübün gizli kahramanlarındandı. O da babası ve ağabeyi gibi Denizlispor aşığı olarak bu kulüpte çalıştı. Malzemeci olarak hizmet verdi. Yaklaşık 17 yıl görevini layıkıyla yaptı. 2022 yılında bir maç dönüşünde, kulüp çalışanları ve altyapı futbolcularını taşıyan araç kaza yaptı. Devrilen aracın altında kalan Özlem Karakaya ağır yaralandı. Üst üste ameliyatlar ve uzun tedavi süreçleri,  vucüdünda oluşan kalıcı hasarlar onu mesleğinden ayırdı.  Yeşil siyahlı kulüp ona da vefasını göstermedi.

Üç Nesildir Futbola Hizmet Ediyorlar (7)-1

TORUN KARAKAYA DA FUTBOLA ADIM ATTI

Tincer Karakaya’nın oğlu, ailenin üçüncü nesil üyesi Cenk Tuncay Karakaya da tıpkı ailebüyükleri gibi meslek olarak sporu ve futbolu seçti. PAÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Fakültesi’ni bitiren Cenk Tuncay bir süre kendi branşında antrenörlük yaptı. Geçtiğimiz günlerde ise Ersun Yanal’ın çalıştırdığı Amedspor Kulübünde fizyoterapist olarak görev yapmaya başladı. Türkiye’nin önemli teknik direktörleri arasında yer alan ve Denizli’de yetişen bir isim olarak öne çıkan Yanal, Osman Karakaya ve Tincer Karakaya’dan sonra ailenin üçüncü nesil üyesi Cenk Tuncay ile de birlikte çalışacak. 

Üç Nesildir Futbola Hizmet Ediyorlar (12)

“BABA OLARAK GURURLANIYORUM”

BabaTincer Karakaya oğlunun da yine sporun içinde kalmasından memnun. Cenk Tuncay’ın çocukluğundan beri spora ve özellikle futbola karşı ilgili olduğunu söyleyen Karakaya; “Bir baba olarak gurur duyuyorum. Futbol camiasına hizmet verecek olması beni mutlu ediyor. Kendi yolunu seçti. Bu yolda başarılı olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.  Amedspor ile yeni bir yolculuğa başlayan Cenk Tuncay daha önce de Denizlispor, Sivasspor ve Samsunspor ile Merkezefendi Basket kulüplerinde gönüllü görevler yapmıştı.

Kaynak: Haber Merkezi