ASAYİŞ

TUSAŞ’A terör saldırısı sonrası Denizli’den de tepki yükseldi

Ankara’da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'ye (TUSAŞ) yönelik terör saldırısı düzenlendi. Saldırı sonucunda 5 kişi şehit oldu, 22 kişi yaralandı. Denizli’deki bazı etkinlikler iptal edildi, yöneticilerden tepki yükseldi.

Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ tesislerine terör saldırısı düzenlendi. Tesislerin önünden silah ve patlama sesleri duyuldu. Patlama ve silah seslerinin duyulması üzerine bölgeye güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Saldırı sonucunda aralarında teröristlerin gasp ettiği taksinin şoförü ve TUSAŞ çalışanlarının olduğu 5 kişi şehit oldu, 22 kişi de yaralandı. Saldırı sonrası Denizli’den tepki yükseldi. Milletvekilleri ve belediye başkanları saldırıya tepki gösteren açıklamalar yaptı.

DENİZLİ MİLLETVEKİLLERİNDEN MESAJLAR:

“Milletimizin başı sağ olsun”

Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ), tesislerinde gerçekleştirilen terör saldırısında 5 şehit, 2’si ağır olmak üzere 22 kişi yaralandı. Yaşanan terör saldırısının ardından Denizlili siyasetçiler terörü lanetlerken şehitler için başsağlığı mesajı yayımladı. 

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan:

Terör saldırısını lanetliyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin:

TUSAŞ tesislerine yönelik düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök:

Hain terör saldırısını lanetliyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca:

Terör saldırısında hayatını kaybeden Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı:

Alçak terör saldırısını lanetliyorum. Milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden bu hain saldırılar asla amacına ulaşamayacak! Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun.

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk:

Ülkemizin savunma sanayi alanında önemli kurumlarından biri olan TUSAŞ’ta gerçekleşen alçak terör saldırısını lanetliyorum. Ülkemizin birliğini, güvenliğini ve geleceğini tehdit eden Türkiye düşmanı teröristlere karşı son ana kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kere daha ifade ediyorum.

Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün:

“Milletimizin başı sağ olsun. Başkentimize, en stratejik kurumlarımızdan birine, TUSAŞ’a gerçekleştirilen hain terör saldırısında şehit verdiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Allah güzel Türkiye’mizin birliğini, beraberliğini ve huzurunu sonsuza dek muhafaza etsin.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu:

Terör saldırısında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan:

TUSAŞ’a yönelik terör saldırısını lanetliyorum. Saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

ETKİNLİKLER İPTAL EDİLDİ

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına hazırlanan Denizli’de hain saldırı sonrası bazı etkinlikler iptal edildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi, 24 Ekim Perşembe Atatürk 1-2 film gösterimleri, Onur Erol Çocuk Konseri, Muğla Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası - Kubat Konseri, 25 Ekim Cuma Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Sanat Müziği Cumhuriyet Konseri, Onur Erol Çocuk Konseri ile 26 Ekim Cumartesi Göksel Doğançay Konseri ve Cumhuriyet Bayramı Bale Gösterisi ileri bir tarihe ertelendi.

Merkezefendi Belediyesi’nden de aynı karar geldi. Merkezefendi Belediyesi'nin Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenleyeceği “Cumhuriyet'in Öncü Kadınları” sergisi ve 26-27-28-29 Ekim tarihlerinde gerçekleştireceği Merkezefendi Belediyesi Çoksesli Korolar Festivali Ankara'daki hain terör saldırısı nedeniyle iptal edildi.