DESKİ Müdürünün görevden alınması ile ilgili Çavuşoğlu’ndan açıklama DESKİ Müdürünün görevden alınması ile ilgili Çavuşoğlu’ndan açıklama

Millet Partisi Genel Başkanı Cuma Nacar, Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasının 101. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. “Türkiye Lozan’dan asla taviz vermedi. Bundan sonrada veremez” diyen Başkan Nacar, “Büyük Türk Milleti’nin Mondros ve Sevr paçavralarıyla boğazına geçirilen idam fermanını; Amasya, Erzurum, Sivas Kongresi, Misâk-ı Millî kararları ve Millî Mücadele ateşi zaferleri ile yırtıp attığı, bağımsızlığını ve bu vatan toprakları üzerindeki egemenliğini kendisini yok etmeye gelenlere zorla kabul ettirdiği 24 Temmuz 1923 Lozan Barış Antlaşması kutlu olsun. Lozan anlaşmasından sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk zamanında kurulan Balkan ve Bağdat Paktları, Montrö Boğazlar Sözleşmesiyle boğazlar üzerindeki egemenliğimizin tescili, Hatay’ın Türkiye’ye katılması Lozan’ın üzerine kazanımlarımızdır. Türkiye Lozan’dan asla taviz veremez. Türkiye dün dediği gibi bugün de ‘Lozan artı’ demelidir” diye konuştu.

“Türkiye Lozan’dan Asla Taviz Veremez” (2)

NACAR’DAN İKTİDARA UYARI

“İktidarın iktidar gibi davranması şarttır” diyerek sert ifadeler kullanan Nacar, “Milletimizin ve vatanımızın birlik ve bütünlüğüne yönelik her türlü iç ve dış tehdide karşı uyanık olmak zorundadır. Batı Trakya, Ege Denizi, Ege Adaları, Mavi Vatan, Kıbrıs, Suriye ve Irak’ın kuzeyinde emperyalist güçlerin veya piyonlarının emrivakilerine ve oldu bittilerine asla sessiz kalmamalıdır. Türkiye Lozan’dan aldığı güçle ‘Muhteşem Türkiye’ olmak zorundadır. Türkiye, güçlü, mutlu, haklarını korumakta kadir, dünyada sözü dinlenir, barışsever, barış kurucu ‘Muhteşem Türkiye’ olmak zorundadır. Egemen Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ‘Muhteşem Türkiye’ olması şarttır” dedi.
 

Kaynak: Haber Merkezi