Beyağaç Belediye Başkanı Pütün’den Başkan Çavuşoğlu’na teşekkür Beyağaç Belediye Başkanı Pütün’den Başkan Çavuşoğlu’na teşekkür

İsrail’de 7 Ekim 2023’de başlayan soykırımda direnmeye devam eden gazetecilerden TRT World Muhabiri Nizar Sadawi, 17 yılı aşkın bir süredir dünyanın en çatışmalı bölgelerinde habercilik yaptı. Şimdi İstanbul’da yaşıyor ve Gazze halkının yaşadıklarını dünyaya aktarmaya devam ediyor. 7 Ekim 2023 yılında yeni görev noktasında işe başlayan Sadawi, yeni bir dünya savaşı­nın ortasında kaldı. Gazeteci Sadawi, ‘Gazze için bu zaten uzun süredir de­vam eden bir savaş. Tepkinin yıkıcı olacağını biliyordum, ancak sonrasında yaşananlar hayal edebileceğimizin çok ötesindeydi’ olduğunu söyledi.

“GAZZE BENDE SİLİNMEZ BİR İZ BIRAKTI”
Gazeteci Sadawi, “Gazze’de güvenli alanlarımız yoktu. Günlerimizi belirleyen ayrım gözetmeyen saldırılar­dan bizi koruyabilecek hiçbir koruyucu teçhizat yoktu.Gazze’den ayrıldığım gün, annemi kaybettiğim günle aynı gündü. Yerinden edilme onun hayatına mal olmuştu. Ama o gün bile çalışmaya devam et­mek zorundaydım, çünkü Gaz­ze’de yas tutmak gazetecilerin karşılayamayacağı bir lüks.Gazze’den ayrılmak buruk bir tatlıydı. Ailemin ve şimdi de nişanlımın güvende olması beni rahatlattı. Ancak çok sayıda yakın arkadaşım, meslektaşım ve akra­bam Gazze’de mahsur kaldı. Onlar benim bir parçam ve onları unutamam. Uzaktan bile olsa, onların hikayelerini anlatmaya devam etmek, onların sesi olmak için de­rin bir yükümlülük hissediyorum. İşimi yapıyorum ve hatta bölgedeki diğer hika­yeleri de ele alıyorum ancak Gazze bende silinmez bir iz bıraktı.” şeklinde konuştu.

Editör: Semih Can Yılmaz