Valilik Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sefa Gökalp bu yıl 46 farklı kategoride gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST yarışmalarında Denizli’den finale kalan TEKNOFEST Finalist Takımları ile bir araya geldi.

“DANIŞMANLIK VERMEK KONUSUNDA ÜNİVERSİTE OLARAK AÇIĞIZ”

Ortaokul ve lise düzeyindeki katılımlara bilgi paylaşımı ve danışmanlık vermek konusunda Üniversite olarak açık olduklarını bildiren PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan “PAÜ olarak TEKNOFEST yarışmalarının başladığı günden beri yarışmalara katılıyoruz. Her yıl, bugüne kadar ciddi ödüller aldık. Bu ödüllerin alınmasında katkısı olan tüm hocalarımıza ve kaptanları başta olmak üzere takımlarımıza teşekkür ediyorum. Bu sene de büyük bir heyecanla TEKNOFEST yarışmalarına katılıyoruz. PAÜ, TEKNOFEST yarışmalarının paydaş üniversitelerinden birisidir. Bizim için bir gurur oluyor. Üniversitemizin diğer üniversitelerden farkı nedir diye baktığımızda; Bilimsel Araştırma birimi koordinatörlüğümüzde lisans katılımlı öğrenci destek projeleri ile projesinden dolayı bir takıma üniversite olarak destek verebiliyoruz. Ama burada asıl desteği Denizli veriyor. Denizlili iş insanları sağ olsunlar takımlarımıza destek vererek onların ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Denizli’nin müracaat sayısının binin üzerinde olması bizi mutlu ediyor. Ama fark ettiğim bir şey var, TEKNOFEST yarışlarına katılan takım sayısı artık milyonlara ulaştı ve yurtdışından da gelen olduğu için ödül almak gerçekten çok zorlaştı. Rekabeti çok yüksek bir yarış. Bizim yerli otomobilimiz var. Bakın onun mücadelesi buna çok güzel örnektir. En sonunda bu yıl birinciliği aldılar. Biz de her zaman destek olduk ve bundan vazgeçmemelerini hep söyledik. Dolayısıyla takım hangi konuda kurulduysa o konuda devam etmesi, eksiklerini tamamlayarak o kürsüye çıkması daha garanti gözüküyor. Geçen sene yarışmalara katılan 1 milyon 167 takım vardı. Bunu 46’ya böldüğünüzde rekabet edeceğiniz takım çok fazla. Dolayısıyla biz bir de şunu yaptık. Eski Denizli Milli Eğitim Müdürümüze açık çek dedik. Ortaokul ve lise düzeyindeki katılımlara bilgi paylaşımı ve danışmanlık vermek konusunda Üniversite olarak açık olduğumuzu hep bildirdik, buradan yine bildiriyoruz. Yeter ki bize ulaşabilsinler, biz onların önünü açmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bunu da şöyle yapıyoruz, Denizli takımlarını ziyaret etmeyi de amaç ediniyoruz. Dolayısıyla Pamukkale üniversitesi takımı-Denizli’nin takımı diye bir ayrımımız yok. Hepimiz Denizli takımı olarak orada bulunuyoruz. Sayın Valimize böyle bir toplantı için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Okullarda Uyum Haftası başladı Okullarda Uyum Haftası başladı

“FİNAL YARIŞMALARINDA 17 TAKIMIMIZ DENİZLİ’MİZİ TEMSİL EDECEK”

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun “Bilindiği üzere, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, Türkiye Teknoloji Vakfı’nın ana yürütücülüğünde, teknoloji şirketlerimiz, üniversitelerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız ile pek çok paydaşın destek verdiği bir yarışma düzenleniyor her yıl. Az önce de Rektör Hocamızın belirttiği gibi büyüyerek devam eden bir yarışma sistemi var. Bu yıl da ilimizden 1067 takımımız yarışmalara katılmış. Önümüzdeki günlerde yapılacak final yarışmalarında 17 takımımız Denizli’mizi temsil edecek. Finale katılacak tüm takımlarımıza başarılar diliyorum. Her zaman gönlümüz sizlerle, başarılarınız daim olsun. Temennimiz tabi ki gençlerimizin, öğrencilerimizin hayalleri peşinde bu yarışmalara katılarak hayallerini gerçekleştirmeleridir. Bu konuda da Üniversitemiz başta olmak üzere bütün okullarımız,  iş dünyamız her türlü desteği vermeye çalışıyor, imkânları ölçüsünde. Amacımız hedefimiz tabi ki bu yarışmalarda yer alabilmek, öğrencilerimizin kendi projelerini bu platformlarda kamuoyu ile paylaşması, bu konuyla ilgili kurumlarla paylaşması çok önem arz ediyor. Üniversitemiz başta olmak üzere finallere katılan ilkokul, ortaokul ve liselerden takımlarımız var. Dolayısı ile bu bizler için bir gurur meselesi, sizlerle gurur duyuyoruz. Başarılar diliyoruz, davetimize icabet ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Etkinliğin sonunda finalist takımların üyelerinden gelen sorular yanıtlandı ve günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

Editör: Haber Merkezi