YEREL HABERLER

Tavas’ta festival coşkusu yaşanacak

Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, 15-18 Ağustos tarihleri arasında 6’ncısı düzenlenecek Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali’ne davet etti. Festival için belediye kasasından para çıkmayacağını ifade eden Başkan Tatık, “Para ayrılma durumu söz konusu olsa bu işe girmeyecektim. Festival için kesinlikle para harcamayacağız” ifadelerini kullandı.

Tavas Belediyesi bu yıl Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali’nin 6’ncısını 15-18 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirecek. Festival, 15 Ağustos Perşembe günü saat 17.30’da kortej yürüyüşü ile başlayacak. Açılış, protokol konuşmaları ve halk oyunları gösterilerinin ardından Emin Mert Boyacıoğlu ile Hasan Kavallı sahne alacak.


ÜNLÜLER TAVAS’A AKACAK
16 Ağustos Cuma günü saat 21.00’de Tuğçe Kandemir Tavaslılara unutulmaz bir gece yaşatacak. 16 Ağustos Cumartesi günü ise Amfi tiyatro’da çocuk şenliği yapılacak. Saat 21.00 olduğunda Zakkum konseri yapılacak. 17 Ağustos Pazar günü saat 21.00’de ‘En İyi Tavas (Yanık) Koyun Yoğurdu ve ‘En İyi Tavas Kavun’ yarışması yapılacak. Festivalin finalinde ünlü Türk Rock Şarkıcısı Haluk Levent sahne alacak. Festival sürecisince yöresel ürün sergileri, tanıtım ve satış stantları olacak.

“YEREL EKONOMİMİZE CANLILIK KATACAK”

Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, festival öncesinde Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklamasında bulundu. Festival süresince zeybek kültürünü yaşatacak çeşitli etkinlik ve sergileri halkla buluşturacaklarını ifade eden Başkan Tatık, “Bu festival, sadece kültürel değerlerimizi tanıtmakla kalmayacak, aynı zamanda Tavas’ın turizme kazandırılması ve tanıtımı açısından da büyük bir öneme sahiptir. Esnaflarımızın ürün ve hizmetlerini tanıtma ve satış yapma imkanı bulacağı bu festival, yerel ekonomimize de canlılık katacaktır. Sizleri festivalimize davet ederken, 'Hep birlikte Tavas’ta buluşmak üzere' diyorum” ifadelerini kullandı.

“FESTİVAL İÇİN KESİNLİKLE PARA HARCAMAYACAĞIZ” 
2023 yılında 4 milyon 900 bin TL belediye kasasından para çıkan festival için bu yıl 1 lira bile harcamayacaklarını ifade eden Başkan Tatık, “3 sanatçımızın toplam maliyeti 2 milyon 650 bin lira. Ekstra maliyetlerimiz de var. Düzenleme, tanıtım gibi bir organizasyon işi yapıyoruz. Festivalin bütün masraflarını çıkardık. Tavas Belediyesi’nden festivale para ayrılmayacak. Zaten ayrılacak olsaydı ben bu işe girmeyecektim. Biz kesinlikle festivalde para harcamayacağız. Önümüzdeki yıllarda da bu anlayışla devam edeceğiz. Ciddi bir sponsor talebiyle karşılaştım. Biz, bu tip sosyal işlerde sponsorlar vasıtasıyla hareket ediyoruz. Festivalin Tavas Belediyesi’ne herhangi bir maliyeti yok” dedi.