YEREL HABERLER

Tavaslılar ‘Denizli-Kızılcabölük’ yolunu istiyor

Denizli’de yıllardır bitirilemeyen Cankurtaran yolu çile olmaya devam ederken, özellikle Tavas halkı Denizli ile Kızılcabölük arasındaki 22 kilometrelik eski yolun iyileştirilmesi ve yapılması hususunda sosyal medyada kampanya başlattı. Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, “Bu istekten ziyade ihtiyaç haline de gelmeye başladı. İnsanların rahatça gidebileceği bir turizm yolu çok büyük bir katkı sağlar. Böyle bir çalışmanın olmasını istiyorum” ifadelerini kullandı

Denizli-Antalya Karayolu’nda yıllardır sürdürülen genişletme, bakım ve onarım çalışmaları Cankurtaran Mevkii’nde vatandaşlar çileden çıkarmaya devam ediyor. Özellikle yaz aylarında turizm bölgelerine de geçiş noktasında yer alan bölge alternatif yol tartışmalarının başlamasına da neden oldu. Özellikle Tavas halkı Denizli ile Kızılcabölük arasındaki 22 kilometrelik eski yolun yeniden hayata geçirilmesini istiyor. Mevcut Denizli-Antalya Karayolu’nun sürücüler içinde önemli riskler teşkil ettiğini ifade eden Tavaslılar, Denizli ile Kızılcabölük arasındaki yolun hem Tavas hem de Denizli için büyük fırsat olduğunu, ayrıca yolun açılmasının Cankurtaran yolunun yükünü alacağını öne sürüyor.

“BÖYLE BİR YOLA İHTİYAÇ VAR”

Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, ‘Denizli-Kızılcabölük yolu’ ile ilgili kendilerine talepler geldiğini söyledi. “Denizli-Kızılcabölük yolu alternatif bir yol oluşturur” diyen Başkan Tatık, “Açıkçası böyle bir yola ihtiyaç var. Denizli’de oturanların alternatif bir yerleşim alanı bulması; Kızılcabölük’e, Vakıf’a ve Karahisar’a ulaşması ve doğayı da görmeleri lazım. Karayolundan ziyade benim şahsim fikrim bir turizm yolu olması. Bu bizim tek başımıza alacağımız bir karar değil. Karayollarının, Denizli’deki sivil toplum kuruluşlarının ve Denizli’de yaşayan herkesin öngörüleri alınabilir. İnsanların rahatça gidebileceği bir turizm yolu çok büyük bir katkı sağlar. Bize de talepler geliyor, açıkçası bende böyle bir çalışmanın olmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

“İMAMOĞLU İLE GÖRÜŞECEĞİM…”
“Yapılacak alternatif yol Cankurtaran yolunu da çok rahatlatacaktır” diyerek konuya yeşil ışık yakan Başkan Tatık, “Muğla’ya, Aydın bölgesine ya da İnceğiz Kanyonu’na gidecekler için bağlantı yolu olur. Bu istekten ziyade ihtiyaç haline de gelmeye başladı. Şu anda tasarruf tedbirleri kapsamında yatırımlarda durmuş durumda. İlerleyen süreçte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’ndan destek alabilir ve koordineli bu projeyi hayata geçirebiliriz. Devletimize yük olmaktansa maliyeti kendimizin karşılayabileceği bir çalışma olabilir. Bazı görüşmeler yapıyoruz, gündeme de alıp, girişimlere bulunacağız” dedi.