GÜNCEL

Tarla Günü Şenliği’nde 2 bin kişi buluştu

Pamukkale Tıbbi ve Aromatik Bitki Üreticiler Birliği tarafından, Gözler Lavanta Bahçeleri’nde bu yıl 4’üncü kez Tarla Günü Şenliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında aşure ve keşkek hayrı yapıldı. Yüzlerce vatandaşı bir araya getiren etkinlikte vatandaşlar keyifli zaman geçirdi.

Denizli’nin Pamukkale İlçesi’ne bağlı Gözler Mahallesi’nde 2020 yılında oluşturulan lavanta bahçeleri, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Kentin önemli turizm merkezi haline gelen lavanta bahçelerine gelen Gözler Lavanta Bahçelerinde, Pamukkale Tıbbi ve Aromatik Bitki Üreticiler Birliği tarafından bu yıl 4’üncü kez Tarla Günü Şenliği düzenlendi. Etkinliğe; Merkezefendi Kaymakamı ve Pamukkale Kaymakam Vekili Abdullah Demir, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Karadeniz, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüdaverdi Otaklı, AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Osman Özbek, Lokantacılar Odası Başkanı Osman üçgül ile il dışından Susurluk Kaymakamı Muammer Köken ve davetliler katıldı.

2 BİN KİŞİ KATILDI

Sabah saatlerinde başlayan etkinlik akşam saat 22.00’ye kadar sürdü. Misafirler keşkek ve aşure yiyip lavanta tarlasında keyifli vakit geçirerek günün tadını çıkardı. Etkinlikte, Muharrem ayı dolayısıyla davetlilere yaklaşık 2 bin kişilik aşure ve keşkek ikramı yapıldı. Gözler Lavanta Bahçeleri sahibi Hüseyin Akkaya “Her yıl büyük bir katılım ile yaptığımız Tarla Günü Şenlikleri etkinliğimiz bu yıl mübarek Muharrem ayına denk geldi, bizde birlik olarak Gözlerimizi ziyaret eden misafirlerimize aşure ikramında bulunmak istedik. Aşure etkinliğinde Lavantalarımız ile göz ve duygulara, aşuremiz ile de damaklara hitap edeceğiz. Bu anlamlı ve güzel günde tüm Denizlileri ve misafirlerimizi ağırlamaktan onur duyuyoruz” dedi.

“1 EYLÜL’E AÇIK OLACAK”

Tarla Günü Şenliği ile ilgili açıklama da bulunan Pamukkale Tıbbi ve Aromatik Bitki Üreticiler Birliği “Lavanta tarla gününde kazanlar dolusu aşure ve keşkek ikram edildi. Tüm katılımcılar mosmor lavanta bahçelerinde kekik kokuları arasında fotoğraflar çektirdi, salıncaklara binip doyasıya güzel vakitler geçirdiler. Cumartesi günü sabah saatlerinde başlayan etkinlik akşam saat 22.00’ye kadar sürdü. Pazar günü de aynı tempo devam etti. Tıbbi ve Aromatik Bitki Üreticiler Birliği olarak tüm Katılımcılarımıza can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Ayaklarına sağlık. Lavanta bahçesi, 1 Eylül’e kadar tüm doğasever, kekik sever, lavanta sever misafirlerini ağırlamaya devam edecektir” ifadelerini yer verdi.