GÜNCEL

Tarım Platformu Başkanı İrfan Osman Hatipoğlu, “Su kıtlığı çiftçilerimizi perişan ediyor”

Kuraklık nedeniyle pek çok çiftçinin zor günler geçiriyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Denizli Tarım Platformu Başkanı İrfan Osman Hatipoğlu, suyun tarımsal üretimde en pahalı girdi olduğunu, su stresinin giderek artacağını vurgu yaparak “Önerdiğimiz önlemler alınırsa Denizli’de su stresinin azalacağını, üretimde kopmaların olmayacağını inanıyoruz”

Denizli Tarım Platformu, çiftçilerin su kıtlığı yüzünden yaptıkları eylem sonrası, önümüzdeki üretim dönemlerinde su kıtlığı stresinin azalması için proje geliştirdi. Yakında il ve yerel yöneticilere sunacaklar. Çalışma ile bilgi veren Denizli Tarım Platformu Başkanı İrfan Osman Hatipoğlu “Daha önce Çivril’de ve Sarayköy’de çiftçilerin taleplerini dile getirdikleri eylemleri destekliyoruz. Bu eylemler anlık çözüm talebi içeriyor. Su kıtlığı ile ilgili uzun dönemli stratejik plan geliştirilmelidir. Hazırladığımız plan üç yıllık uygulamaya kapsamakta, suyu nasıl etkin, verimli kullanabiliriz arayışıdır” dedi.

“ÇİFTÇİLERİMİZİ SUYU VERİMLİ KULLANMA KONUSUNDA EĞİTİME ALMALIYIZ”

Denizli Tarım Platformu hazırladığı stratejik planda, su kıtlığının hem doğal hem de insan eliyle yaratılan bir durum olduğu vurgu yapıldı. Başkan Hatipoğlu “Kıtlığın aşılmasında doğa kaynaklı aşamasına müdahale etmek çok zor. İnsanlar tarafında yaratılan kıtlığın stresini azaltmak elimizde. Çiftçilerimizi suyu etkin, verimli nasıl kullanabilirler konusunda eğitime almalıyız. Geleneksel tarımsal üretim yerine ileri üretim tekniklerine yönelmeleri sağlanmalı. Doğrudan anıza ekim gibi. Üretim bölgelerine göre bitki desenleri önerilmeli. Basınçlı sulama yöntemlerine yönelmeleri için özendirici önlemler alınmalı. Bunlara benzer birçok önerimizi ilgililere sunacağız” açıklamasında bulundu.

“SU STRESİ GİDEREK ARTARAK”

Başkan Hatipoğlu açıklamasında suyun tarımsal üretimde en pahalı girdi olduğunu, su stresinin giderek artacağını vurgu yaparak “Önerdiğimiz önlemler alınırsa Denizli’de su stresinin azalacağını, üretimde kopmaların olmayacağını inanıyoruz” dedi.