GÜNCEL

Tarım Kredi bölge müdürlüğü kuruluyor

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü, bölge müdürlüğü sayısını artırıyor. İzmir Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olan Denizli, Aydın ve Muğla illerini ayırmayı planlayan genel müdürlük, Denizli merkezli yeni bir bölge müdürlüğü oluşturacak.

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü, 17 olan bölge müdürlüğü sayısını artırmayı planlıyor. Kurumun Genel Müdürlüğünün İzmir Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olan Denizli, Aydın ve Muğla illerini ayırmayı planladığı öğrenildi. Tarım Kredi Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulması düşünülen Denizli merkezli yeni bölge müdürlüğünün Denizli, Aydın ve Muğla illerini kapsayacağı öğrenildi.

AYDINLI VEKİLDEN SORU ÖNERGESİ

Bölge Müdürlüğünün Denizli’ye kurulması planı, Aydınlıları kızdırdı. İYİ Parti Aydın Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ömer Karakaş, Tarım ve Orman Bakanı Bakan Yumaklı'ya yazılı soru önergesinde bulundu. Karakaş, önergesinde; “İzmir Tarım Kredi Bölge Birliği Müdürlüğü, İzmir, Manisa, Muğla ve Denizli illerinden oluşmaktadır. Ancak Tarım Kredi Genel Müdürlüğü tarafından Aydın, Muğla ve Denizli illerini kapsayacak şekilde yeni bir bölge müdürlüğü oluşturulacağı haberi, kamuoyuna yansımıştır. Bu doğrultuda, tarımsal üretim ve faaliyetlerin yoğun olduğu Aydın ili yerine Denizli ilinin yeni bölge müdürlüğü merkezi olarak seçilmesi kamuoyunda soru işaretlerine yol açmıştır” ifadelerine yer verdi.

TARIM KREDİ SÜT ÜRÜNLERİ TESİSİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNMUŞTU

Tarım ve Orman Bakanı Bakan Yumaklı, 2 Ağustos Cuma günü bir dizi temaslarda bulunmak amacıyla Denizli’ye gelmişti. Bakan Yumaklı, Denizli programı kapsamında Acıpayam ilçesindeki Tarım Kredi Süt Ürünleri tesisini ziyaret etti. Tesiste incelemelerde bulunan Bakan Yumaklı, süt işleme süreçleri hakkında Tarım Kredi Süt Ürünleri A.Ş. Genel Müdürü Abdullah Oğul’dan bilgi almıştı. Tarım Kredi Kooperatifleri’nin bu şekilde Türkiye genelinde 4 fabrikası olduğunu ifade eden Bakan Yumaklı, bu sayıyı artırmak için planların devam ettiğini söylemişti. Bölge Müdürlüğünün Denizli'ye kurulması kararında bu ziyaretin ve Acıpayam'daki tesisin Tarım Kredi Kooperatifleri’nin süt ve süt ürünlerinde en büyük tesisi olmasının etkili olduğu öğrenildi.