TEKNOLOJİ

Takım tezgahları fuarda buluştu

Takım tezgahları sektörünü fuarı olan MAKTEK Avrasya, 30 Eylül’de ‘Dijital Dönüşüm’ temasıyla kapılarını açtı. Fuar, 5 Ekim’e kadar devam edecek.

Takım tezgahları fuarı olan MAKTEK Avrasya, kapılarını ziyaretçilerine açtı. 30 Eylül - 5 Ekim tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen olan fuar, dünyanın önde gelen firmalarıyla makine sektörünün önemli markalarını bir araya getirdi. Tüyap Fuarcılık Grubu’nun, Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin iş birliği ve Makina İmalatçıları Birliği’nin destekleri ile organize ettiği etkinlik, sektörde yoğun bir katılım ve ilgiyle karşılandı.

Fuarın açılış töreninde konuşma yapan Tüyap Fuarlar Yapım Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “Bugüne kadar düzenlediğimiz fuarlarda 4 bine yakın yerli ve yabancı katılımcı firmaya ve 430 bin iş insanına ulaşma başarısı gösterdik. MAKTEK Avrasya, artık sektörün takip edilen ve talep edilen bir fuarı haline geldi. Dünyada kendi alanında ilk altı fuardan biri haline geldi. Bu yıl fuarımızda 32 ülkeden 1000 katılımcı firma yer alıyor ve bunların arasında 7 ülkeden 110 firma doğrudan katılıyor. Bu yıl fuarımızın ana teması Dijital Dönüşüm. Ziyaretçilerimiz, üretimde yapay zekâ kullanımı, robotik teknolojiler ve dijital dünyanın yeniliklerini deneyimleme fırsatı bulacaklar. Ayrıca, üniversitelerin mühendislik fakültelerinde okuyan öğrencilerimize destek olmak adına Türk Eğitim Vakfı iş birliğiyle bir burs fonu başlattık. Hepimizin genç nesillere ihtiyacı var ve bu fuar, geleceğe adım atmak için önemli bir platform oluşturuyor” dedi.