GÜNCEL

SGK uyardı; Sahte maillere dikkat

Dolandırıcılar, yeni taktikler geliştirerek vatandaşları kandırmaya çalışıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), "Çift Ödeme İadesi" konulu sahte e-postalarla ilgili önemli bir uyarıda bulundu. SGK, mail yoluyla vatandaşlardan IBAN ve kişisel bilgi talep edilmediğini vurguladı.

SGK, son dönemde dolandırıcıların telefon ve mesaj yoluyla insanları kandırmaya çalıştığını, ancak şimdi de mail yoluyla dolandırıcılık girişimlerinin arttığını belirtti. "Çift Ödeme İadesi" adı altında gönderilen sahte e-postalarla insanlardan kişisel bilgilerin ve IBAN numaralarının istendiği bildirildi. SGK, vatandaşlara bu tür e-postalara kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğini hatırlattı.

"BU MAİLLERE İTİBAR ETMEYİN"

SGK’nın basın duyurusunda şu ifadelere yer verildi: "Vatandaşlarımızın Sosyal Güvenlik Kurumu Müşteri Hizmetleri adıyla gönderilen bu tür sahte SMS ve e-postalara itibar etmemeleri önem arz etmektedir. Bu tür sahte e-postalar dolandırıcılık amacı taşır ve kişisel bilgilerinizi ele geçirmek üzere tasarlanmıştır. Kurumumuzun 'Çift Ödeme İadesi' konulu herhangi bir işlemi yoktur."

SGK ayrıca, kurum tarafından gönderilen SMS ve e-postaların sadece bilgilendirme amacı taşıdığını ve vatandaşlardan IBAN ya da kişisel bilgi talep edilmediğini vurguladı.

ŞÜPHELİ DURUMLARDA NE YAPILMALI?

Vatandaşlar, şüpheli bir e-posta aldıklarında, Çalışma Hayatı İletişim Merkezi ALO 170 ve CİMER üzerinden SGK ile irtibata geçebilirler. Ayrıca en yakın Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü veya merkezlerine başvurarak detaylı bilgi alabilirler.