GÜNCEL

Sendikacıların yargılandığı davada karar çıktı

2022 yılında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) önünde yapılan protestonun ardından, Eğitim İş Denizli Şubesi önceki dönem başkanı Namık Kemal Aydoğan’ın da bulunduğu 5 isim hakkında açılan davadan karar çıktı.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu önceki dönem Genel Başkanı Mehmet Balık, Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Mücahit Dede, Eğitim-İş önceki dönem Denetleme Kurulu Başkanı Suat Sadış, Ankara İl Başkanı Doğan Dağdelen ve Denizli İl Başkanı Namık Kemal Aydoğan’ın TÜİK’i protesto etmeleri nedeniyle “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” suçundan yargılandıkları davanın karar duruşması Ankara 34. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. 

4.5 YIL HAPİS CEZASI İSTENMİŞTİ

Mahkeme, tüm yöneticilerin beraat etmesine karar verdi. Birleşik Kamu İş Konfederasyonu’nun, 9 Haziran 2022’de açıklanan enflasyon oranlarını protesto için TÜİK önünde düzenlediği eylemde gözaltına alınan 5 sendika yöneticisinin 4,5’ar yıla kadar hapsi istenmişti. Birleşik Kamu-iş Denizli İl Başkanı Namık Kemal Aydoğan ile birlikte Doğan Dağdelen, Himmet Suat Sadış, Mücahit Dede ve Mehmet Balık’ın da aralarında olduğu beş yöneticimiz bu onurlu davada hakim karşısına çıkmıştı. 5 isim hakkında beraat kararı verildi.


 
“TÜİK YALAN SÖYLEMEYE DEVAM EDİYOR”

Eğitim-iş Denizli 2 No’lu Şube Özlük Hukuk Sekreteri Mevlüde Becan, “Milyonlarca emekçiyi ve emekliyi ilgilendiren bu dava, toplumsal yönüyle de büyük Türk Milleti’nin davası olmuştu. Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş yalnızca üyelerimizin değil aynı zamanda büyük Türk Milleti’nin yoksullaşmasına neden olan TÜİK’in yalanlarını deşifre ederek protesto kararı almıştı. Bu davada kararlı mücadelesinden ödün vermeyen Namık Kemal Aydoğan başkanımızı tebrik ediyoruz. Bu süreçte desteğiyle hep bizimle olan genel başkanımız Kadem Özbay’a ve hukuken her zaman yanımızda olan genel merkez avukatımız Burak Sabuncu ve şube avukatımız Halil Akçil’e ayrıca teşekkür ederiz. Eğitim-İş olarak koşullar ve bedeli ne olursa olsun haklı mücadelemize tüm kararlılığımızla devam edeceğiz. TÜİK yalan söylemeye devam ediyor!” dedi.