Merkezefendi İlçesi’ne bağlı Şemikler Mahallesinde bulunan 9 bin metrekare büyüklüğündeki arazi ile ilgili, imar planı revizyonu Cumhurbaşkanı kararı ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca imar planı değişikliği onaylandı. Bu karar kapsamında söz konusu alan yapılaşmaya açılacak. 

DENİB Başkanı Memişoğlu; “OVP'nin ekseninde ihracat yer alıyor” DENİB Başkanı Memişoğlu; “OVP'nin ekseninde ihracat yer alıyor”

Şemi̇kler’de Halk Ayağa Kalkti (2)

KARARA İTİRAZ VE TOPLANAN İMZALAR BELEDİYEYE SUNULACAK

Spor alanı ve belediye hizmet alanı olan 791 ada, 1 nolu parsel ile ilgili kararın onaylanmasının ardından, Denizli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Hasan Tuğrul Özkan imzasıyla Şemikler Mahallesi Muhtarlığına yazı gönderildi. Yazıda, "Mahalleniz sınırları içindeki ekte belirtilen alanlarda Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan imar planı değişikliği, imar planı revizyonu Cumhurbaşkanı Kararı ile onaylanmıştır. Onaylanan imar planı Denizli Büyükşehir Belediyesi internet sitesinde, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı ilan panosunda 1 ay süreyle askıya çıkarılmıştır. 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8. maddesine göre muhtarlık panonuzda duyurulması için gereğini rica ederim" denildi. Yazının mahalle sakinlerine duyurulmak üzere muhtarlık panosuna asılmasının ardından mahalle sakinleri ayağa kalktı. Mahalle muhtarı Ali Kuş öncülüğünde imza kampanyası başlatıldı. Plan değişikliğine itirazı içeren imzalar bir dilekçeye eklenerek Denizli Büyükşehir Belediyesine verilecek.
“AĞAÇLARIMIZI KESMESİNLER”
Şemikler Mahalle Muhtarı Ali Kuş, “Bu alan spor alanı olarak kullanıyordu. Yaklaşık 500 çam ağacı var ve bu ağaçları kesip 5 katlı bina dikmek istiyorlar, biz bunu istemiyoruz. Ağaçlarımızı kesmesinler. Biz plan değişikliğine itiraz etmek için imza kampanyası başlattık. Şimdiye kadar bine yakın imza topladık. Toplanan imzaları bugün saat 13.30’da Denizli Büyükşehir Belediyesine sunacağız” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi