Denizli’nin Merkezefendi İlçesi sınırları içerisinde yer alan ve Bayramyeri Meydanı’nın alt kısmında bulunan tarihi ‘Denizli Sebze Hali’ çürümeye terk edildi. Gün boyunca binlerce kişinin geçiş yolu üzerinde bulunan tesis, bakımsızlık nedeniyle hal esnafını çileden çıkardı. Yağmur yağdığında sebze halini su basarken, akşam saatlerinde ise ışıklandırma olmadığı için Denizlililer sebze haline girmeye korkuyor. Bölgedeki esnaflar geçtiğimiz yıl kasap ve peynir halinin Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ve iyileştirme çalışmaları yapıldığını ancak sebze hali için imza toplamalarına rağmen hiçbir çalışma yapılmadığını söyledi.

Sebze Hali Çürümeye Terk Edildi (5)

MANAVLAR TESİSİ TERK EDİYOR
“Denizli Sebze Hali’nin durumu vahim” diyen ve şikayetleri dile getirdiğimiz için ‘tehdit ediliyoruz’ diyerek sözlerine devam eden esnaflar, “Yurt dışından gelen yerli ve yabancı turistler Babadağlılar Çarşısı’nda tekstil alışverişi yapıyorlar sonrasında Bayramyerinde kebap yemeye, Kaleiçi’ne alışveriş yapmaya geçiyorlar. Bu arayı da geçiş yolu olarak kullanıyorlar. Dolayısıyla buradan çok insan geçiyor. Gelen müşterilerimiz görüntünün hoş olmadığını söylüyor. Bu halin bir tarihi var. 70-80 yıldır burada insanlar evlerine ekmek götürüyor. Eskiden burası çok canlıydı, her yerde manav vardı ancak şimdi sadece 2 tane kaldı. Şimdi sadece geçiş yolu oldu” ifadelerini kullandı.

Sebze Hali Çürümeye Terk Edildi (4)

 “BELEDİYEYE YAPACAĞIZ DEDİ, GELEN GİDEN OLMADI”

Yeni mevzuat ile ayaklı emlakçılık dönemi bitiyor Yeni mevzuat ile ayaklı emlakçılık dönemi bitiyor

Sebze halinin uzak doğu ülkesindeymiş gibi bir görüntüsü olduğunu ifade eden esnaflar, “Geçtiğimiz yıl kışın kasap halini yenilediler. Burada ise herhangi bir işlem yapılmadı. Kasap halinden çıkıp sebze haline gelenler, ‘Nereye geldik biz?’ diyor. Sebze halinin Pakistan gibi bir görüntüsü var. Özellikle çatının durumu çok kötü. Bir yağmur yağdığında her yer su oluyor. Biz de buradaki esnaflar olarak bu durumdan çok muzdaribiz. Burada ışıklandırma yok, insanlar akşamları geçmeye korkuyor. Birkaç kez imza toplayarak belediyeye müracaat ettik. Yapacaklarını söylüyorlar ama hala bir faaliyet yok. Burada Denizli’ye yakışmayan bir görüntü var. Yetkilerden istediğimiz buranın biran önce düzeltilmesi. Çoğu şehirlerde böyle küçücük pasajlar bir değerlendiriliyor. Şehrin göbeğindeki pasajlarda insanlar oturup dinleniyorlar. Biz de böyle bir şey istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi