8 asırlık gelenek bu yılda yaşatılacak 8 asırlık gelenek bu yılda yaşatılacak

Sarayköy Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Sarayköy Belediye Başkanı Mehmet Salih Konya Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Geçtiğimiz Temmuz ayında yapılan meclis toplantısında yabancı uyruklu kişilerden alınacak olan nikah “Evlendirme Dosyası Hazırlama Ücreti 300,00 TL (KDV Hariç) ” ibaresinin; Yabancı Çiftlerden Alınacak Nikah Akdi Ücreti 30 bin TL (KDV Hariç) olarak değiştirilmesi karar verildi. Karar, mecliste oy birliği ile verildi. 

“GELECEĞİMİZİ SIKINTIYA SOKAN BİR SÜREÇ”

Alınan kararlardan sonra konuşan Sarayköy Belediye Başkanı Mehmet Salih Konya “Bu gündemimizin ana konusu Suriyeliler. Bizim memleketimizde bizim kurallarımız geçerlidir ve misafirlikte belli bir yere kadar, belli bir saatten sonra sıkıntı veriyor, biz yöneticiler ve vatandaşlar bu sıkıntıyı yaşamaktayız. Şuanda bizim geleceğimizi sıkıntıya sokan bir süreç içerisinde olduğumuzu düşünüyorum. Bizlerde Sarayköy Belediyesi’nin yöneticileri olarak gerek iktidar gerekse muhalefet meclis üyeleri olsun vatanımızın birliği ve beraberliği aynı şekilde memleketimizde ki yaşam kalitesinin yükselmesi için biz yöneticiler olarak bazı önlemler almamız gerekiyor.” ifadelerine yer verdi. 

Sarayköy Afyon’u Örnek Aldı (2)

YABANCI UYRUKLU KİŞİLERE YARDIM YAPILMAYACAK 

Başkan Konya, “Yabancı uyruklu vatandaşlarda gerek numarataj, gerek adres gerekse nikah ücretleri konusunda artırım kararı aldık, yabancı uyruklu vatandaşlar evlenmek veya ilçemizde oturmak istiyorlarsa artık aldığımız bu kararları yerine getirmek zorundalar ve bu saatten sonrada yabancı uyruklu kişiler memleketimizde yaşayacaklarsa da bu bedeli ödemek zorundalar. Bundan sonraki süreç içerisinde belediyemizin yabancı uyruklu kişilere yardımı veya bu kişilerin işlerini kolaylaştırmaya yönelik bir faydası olmayacaktır” diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi