Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kararı ile 3 BELTAŞ işletmesinde alkol satışı yapılması kararını mahkemeye taşıyan ve eleştiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci’ye cevap verdi. Başkan Horzum: “Hatırlayan hatırlar. Bu kişi İzmir’e aday olduğunda alkol içenlerle pek bir sevişiyordu. Kimsenin yaşam tarzına karışmayacaklarını söyleyip, kordonda alkol alan gençlerin arasında oy toplamaya çalışıyordu. CHP kimsenin hayat tarzına karışmaz dün böyleydi bugünde böyle. İçen içer, içmeyen içmez” dedi.

“KAZIN AYAĞI ÖYLE DEĞİL NİHAT BEY”

Arpacı, tekstil sektöründeki sıkıntıları gündeme taşıdı Arpacı, tekstil sektöründeki sıkıntıları gündeme taşıdı

“Bazen vatandaşlarımızın hafızasını tazelemek faydalı olabiliyor” diyen Başkan Horzum, “Vatandaşlarımızdan da önce kendini siyasetçi olarak nitelendiren insanların hafızalarını tazelemek çok büyük önem arz ediyor. AK Parti’nin Eski Bakanı Nihat Zeybekci belediye iktidarını elinden kaçırmasına çok içerlemiş olacak ki, Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nden oy çokluğu ile geçerek BELTAŞ’ın sadece 3 işletmesinde alkol satışının yapılması iznine takmış. Neymiş Denizli’de yüzlerce alkollü işletme varmış. İsteyen oralarda içebilirmiş. Kazın ayağı öyle değil Nihat Bey. Evet, alkol sağlığa zararlı bir içecektir. İçilmemesi doğru olandır ancak içmek isteyen kimseye ‘Neden içiyorsun?’ diye sorulmaz. Bu insanların temel hakkıdır” diye konuştu.

“ZEYBEKCİ’NİN BUNU ANLAMAYACAĞINI ZATEN BİLİYORUZ”

“Denizli’deki yüzlerce mekâna alkol ruhsatı veren AKP’nin bakanlığı” diyerek sert çıkan Horzum, “Denizli’de neden böyle bir karar alındı? Denizli’de alkol kullanan vatandaşlarımızın olduğu bir gerçek. O söylediğiniz yüzlerce mekânın olduğu da doğru. Şunu da hatırlatmak isterim o yüzlerce mekâna alkol ruhsatı veren AKP’nin bakanlığı. Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, o mekânlardaki fahiş fiyatlardan vatandaşlarımızı kurtarmak için böyle bir karar aldı. Alkol içmek isteyen de çay içmek isteyen de BELTAŞ işletmelerinde uygun fiyata hizmet alabiliyor. Bu sosyal belediyeciliğin bir gerçeğidir. Sayın Zeybekci’nin bunu anlamayacağını zaten biliyoruz. Sosyal belediyecilik nedir? İnsanlara eşit imkânlar sunabilmektedir. Kendisinin parayla ilgili bir derdi olmayabilir ama vatandaşların var. Sizin hükümetleriniz bırakın alkol içecek parayı çay içecek parayı bile vatandaşlarımıza çok gördü” dedi.

“SANIRIM UFUKTA İZMİR ADAYLIĞI YOK”

Zeybekci’ye İzmir üzerinden laf atan Başkan Horzum, “Hatırlayan hatırlar. Bu kişi İzmir’e aday olduğunda alkol içenlerle pek bir sevişiyordu. Kimsenin yaşam tarzına karışmayacaklarını söyleyip, kordonda alkol alan gençlerin arasında oy toplamaya çalışıyordu. Sanırım ufukta İzmir adaylığı yok, beyefendinin aklına alkol karşıtlığı geldi. CHP kimsenin hayat tarzına karışmaz dün böyleydi bugünde böyle. İçen içer, içmeyen içmez” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi