GÜNCEL

Sağlıklı bir gülüş için kalıcı çözüm; implant!

DS Albayrak Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Kurucu hekimi Diş Hekimi Doğuş Küçük, implant tedavisi hakkında bilgiler verdi. İmplantın eksik olan dişlerin estetiğini sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen yapay diş kökü olduğunu söyleyen Küçük, “Gelişen teknolojiyle birlikte dişsizlik sorunu da ortadan kalktı. İmplant hastalarımızı korkutan bir işlem gibi görünse de tecrübeli ellerde hastalar hiçbir acı duymadan diş probleminden kurtulabilirler” ifadelerini kullandı.

Denizli’de diş hekimliği dalında yaşanan tüm teknolojilik yenilikleri takip etme vizyonu ile yola çıkan ve “Herkes için sağlıklı bir gülüş” misyonu ile hareket eden DS Albayrak Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, 7’den 70’e herkes için ağız ve diş sağlığı alanında hizmet veriyor. Genel Diş Hekimliği başta olmak üzere; Estetik Diş Hekimliği, Çocuk Diş Hekimliği, Ortodonti, Endodonti, Ağız Diş ve Çene Cerrahisi, İmplantoloji, Protetik Diş Tedavisi ve Diş Hijyeni ile ilgili tüm tedavilerin gerçekleştirildiği DS Klinik, 7 gün boyunca açık ve gece 24:00’e kadar sağlıklı bir gülüş için Denizlililere hizmet sunuyor. Denizli’de ‘sağlıklı bir gülüş’ için yola çıktıklarını ifade eden ve son dönemde fazlasıyla merak edilen İmplant tedavisi hakkında bilgiler veren DS Albayrak Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Kurucu hekimi Diş Hekimi Doğuş Küçük, “Günümüz hekimliğinde en önemli tedavi yöntemlerinden biri olan implant uygulamalarında; dişin çekilmesi, implantın yapılması ve sabit geçici protezlerin takılması tek seansta yapılabiliyor” ifadelerini kullandı.

“HASTALARIN DİŞSİZLİK SORUNU YOK”

İmplantın eksik olan dişlerin estetiğini sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen yapay diş kökü olduğunu belirten Diş Hekimi Doğuş Küçük, “İmplat dişlerini kaybetmiş olan kişilerde, dişleri tekrardan yerine koyabilmemiz için kullanılan bir kök. Dişleri bu yapay kök üzerine yapıyoruz. Sonraki süreçte ise kron dediğimiz kaplaması yapılıyor. İmplant tedavisinde hastamızın en önemli avantajı da dişsizliği tamamlanmış oluyor. Takma, çıkarma ya da herhangi bir işlem yok. Bu tedavi hastalarımız için daha konforlu ve sağlıklı. Ayrıca implant tedavisi, hastanın kliniğe girmesinden yalnızca birkaç saat sonra sağlıklı ve güçlü dişlerle klinikten ayrılabileceği etkili bir yöntem” diye konuştu.

DİJİTAL ÖLÇÜ ALIMI HASTALARA KONFOR SAĞLIYOR

İmplant tedavisinde dijital ölçü yöntemleriyle hastalara konfor alanı yarattıklarını belirten Küçük, “Dijital ölçü alımı ile ağız içi tarayıcılarla gerçekleştiriliyor ve dişler ile çeneler üç boyutlu olarak detaylı bir şekilde görüntüleniyor. Bu bilgiler doğrudan bilgisayar ortamına aktarılıyor, ölçü alındığı anda laboratuvarda tasarıma başlanabiliyor. Bu teknoloji, tek diş kaplamadan zirkonyuma, implant üstü köprü gibi birçok protez uygulamasında kullanılabiliyor. Hastamız için rahat bir süreç oluyor. Örnek vermek gerekirse; 20 dişinde problem olan bir hastanın dişlerini komple çekiyoruz. Aynı anda hastamızı göndermeden implantları yerleştirip, ölçülerini alıyoruz ve geçici dişleri hemen takıyoruz. 3 aylık süreç sonunda da orijinal dişleri takıyoruz ve bu süreçte de takibi, iyileşme sürecini yakından takip ediyoruz."


“İMPLANTTA YAŞ SINIRI YOK”

“İmplant tedavisinde yaş sınırı var mı?” sorusuyla da sık sık karşılaştıklarını ifade eden Küçük, “İmplant tedavisinde yaş sınırlaması yok. Başlangıç olarak 18 yaşından itibaren tercih ediliyor. Buda gelişim devam ettiği için tercih etmiyoruz. Hastamız kaç yaşında olursa olsun. Orada üzerine düşeceğimiz konu; bireyin kemik yapısının kalitesi, genel rahatsızlığı var mı? Genel sağlıkğında sistemik bir rahatsızlık yok ise implant işlemini yapıyoruz. Aksine yüz yaşında bile yapılabilir. Burada hastamızın genel sağlık durumunun implant tedavisine uygun olması yeterli” dedi.

“AĞRISIZ SANCISIZ YOLCU EDİYORUZ”

İmplant tedavisinde ağrı olmadığının da altını çizen Küçük, “Hastalarımızda implant tedavisinde ağrı oluyor mu korkusu yaşıyor. Gelişen teknoloji ve malzemeler ile hastalar cerrahi müdahale sırasında lokal veya genel anestezi uygulandığı için ağrı ya da acı hissetmiyor. İşlem bittikten sonra da gerekli olan ağrı kesici ve antibiyotikleri veriyoruz. Ağrı ya da sancı gibi bir problemleri olmuyor” diyerek konuya açıklık getirdi.

“ALKOL VE SİGARA TÜKETİMİNE DİKKAT”

İmplant tedavisi sonrası hastalara alkol ve sigara tüketimi konusunda uyarılarda bulunan Diş Hekimi Doğuş Küçük, “İmplant ameliyatı sonrası sigara ve alkol kullanımı iyileşmeyi geciktirir. Bu nedenle ilk zamanlar sigara ve alkol kullanımından kaçınmalarını öneriyoruz. İmplant cerrahi bir müdahale olduğu için alkol ve sigara süreci kesinlikle etkiliyor. Hastalarımıza sınırlandırmalarını öneriyoruz. Bu gibi bazı konularda hassas davranılmazsa iyileşme döneminde sorun çıkma ihtimali doğuyor.  Açıkçası riske atmamak gerekiyor. Ağız ve diş sağlığına dikkat edilmeli ve her türlü tehlikeden de nötralize edilmesi çok önemli” ifadelerini kullandı.

“ANNE VE BABANIN DİŞ YAPISI ÇOCUĞU ETKİLİYOR”

Denizlililere ağız ve diş sağlığı içinde tavsiyeler veren Küçük, “Düzenli bakım yapmak şart ancak genetik kodlarımız buna müsaade etmeyebilir. Bazı kişiler dişlerine ne kadar iyi bakarsa baksın, dişlerini yeterli fırçalamasına, diş eti sağlığına dikkat etse bile diş yapısı ve genetik sorunları varsa mutlaka bizimle yolu kesişiyor. Aile bireylerinden gelen bağlar dişleri de etkiliyor. Genetik bu noktada çok önemli… Anne ve babanın diş yapısının durumu çocuğu da etkiliyor ve bu hayat boyu devam ediyor” diye konuştu.

“7 GÜN GECE 24:00’E KADAR AÇIK”

Genel Diş Hekimliği başta olmak üzere; Estetik Diş Hekimliği, Çocuk Diş Hekimliği, Ortodonti, Endodonti, Ağız Diş ve Çene Cerrahisi, İmplantoloji, Protetik Diş Tedavisi ve Diş Hijyeni ile ilgili tüm tedavilerinin DS Klinik’te gerçekleştirildiğini ifade eden Küçük, “Şu anda 6 hekimimiz ve 15 kişilik kadromuzla haftanın 7 günü gece 24:00’e kadar Denizli halkına her alanda hizmet veriyoruz. Bu konuda da Denizli’de fark yaratıyoruz. Hemen hemen her branşta uzman arkadaşlarımız, titizlikle hastalarımıza şifa dağıtıyor. Hafta sonu açık olması ve 24:00’e kadar açık olması özellikle çalışan kesim için büyük avantaj yaratıyor.  Diş ağrıları genelde akşam oluyor ve bize de bu konuda başvuran hasta sayımız oldukça fazla. Bizim Denizlililerden isteğimiz, halkımız dişlerine güzel baksın ve bizimle işleri olmamasını temenni ediyorum. Bazen elde olmayan ve ihmale bağlı sorunlar oluyor. Gece yarısı diş ağrısı ortaya çıkıyor. Hekimlerimiz hem randevulu hem de acil vakalar için hizmet veriyor” diyerek ayrıcalıklı olduklarına dikkat çekti.