EKONOMİ

Sağlık hizmetlerinden ücretsiz yaralanabilirsiniz

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), vatandaşların gelir testine başvurarak Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanabileceğini duyurdu.

Gelir testine başvuran vatandaşlar, belirlenen şartlar doğrultusunda ya ücretsiz sağlık hizmeti alacak ya da belirli bir prim ödeyerek bu hizmetlerden yararlanmaya devam edebilecek.

GELİR TESTİNE BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

SGK'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, herhangi bir geliri veya sosyal güvencesi olmayan vatandaşların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurarak gelir testi yaptırması gerektiği vurgulandı. Gelir testinin sonuçlarına göre vatandaşlar farklı seçeneklerle sağlık hizmetlerinden faydalanabilecek.

PRİM ÖDEYEREK YARARLANABİLİRSİNİZ

Kurum açıklamasında, "Aile içi kişi başı gelir, brüt asgari ücretin üçte birinin altında ise ücretsiz sağlık hizmeti alabilirsiniz. Aile içi kişi başı gelir, brüt asgari ücretin üçte biri ve üzerinde ise aylık 600 lira 8 kuruş GSS primi ödeyerek sağlık hizmeti alabilirsiniz" ifadeleri yer aldı.

MEZUN OLAN GENÇLER DE YARARLANABİLECEK

SGK ayrıca, mezun olan gençlerin de belirli şartlar altında GSS kapsamında sağlık hizmetlerinden faydalanabileceğini belirtti. Ortaöğretim (lise) mezunları mezuniyet tarihinden itibaren 2 yıl geçmemek şartıyla 20 yaşına kadar, yükseköğretim (üniversite) mezunları ise yine mezuniyet tarihinden itibaren 2 yıl geçmemek kaydıyla 25 yaşına kadar sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek.