GÜNCEL

Resmi Gazete’de yayımlandı! Denizli’de bir kişinin mal varlığı donduruldu

Terör örgütlerine finansman sağladıkları gerekçesiyle 39 kişi ve 19 kuruluşun mal varlıkları Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından donduruldu. Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, Denizli'den bir kişinin de mal varlıklarının dondurulduğu açıklandı.

Alınan karar kapsamında, PKK ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle 14 kişinin ve İstanbul merkezli Göç İzleme Derneği'nin (GÖÇİZDER) mal varlığı donduruldu. Bunun yanı sıra, Maoist Komünist Partisi (MKP) üyeliği suçlamasıyla 5 kişinin ve FETÖ'ye finansman sağladığı gerekçesiyle 20 kişi ile yurt dışı merkezli 18 vakıf ve kuruluşun malvarlığına el konuldu.

BİR KİŞİNİN MAL VARLIĞI DONDURULDU

Yayımlanan kararnameye göre, FETÖ/PDY terör örgütü iltisaklı kişiler arasında Denizli’den de bir isim yer aldı. Doğum yeri Çal ilçesi olan 49 yaşındaki H. K.’nin mal varlıkları da terörizme finansman sağladığı iddiasıyla donduruldu. Kararın ardından, ilgili kişi ve kuruluşların tüm mal varlıklarına erişim engellenmiş durumda. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alınan bu karar, terör örgütlerinin finansman yollarını kesmek ve terörle bağlantılı kişi ve kurumların ekonomik faaliyetlerini durdurmak amacıyla atılan adımlar arasında yer alıyor.