GÜNCEL

Rahvan atlar, Tavas’ta yarıştı

Denizli’nin Tavas İlçesi’nde 13. Geleneksel Rahvan At Yarışları, renkli görüntülere sahne oldu. Tavas Ovasında düzenlenen yarışlar yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu, Tavas Belediyesi ve Tavas Rahvan At Yarışçıları ve Yetiştiricileri Yardımlaşma Derneği ile birlikte düzenlenen Tavas Rahvan At Yarışları, Tavas Ovasında gerçekleştirildi.  Rahvan atların birincilik için mücadele ettiği yarışların sonunda dereceye giren sporculara kupa ve ödülleri Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

“AT DEMEK TÜRK DEMEKTİR”

Atların Türk milleti için çok önemli olduğunu belirten ve yarışlar hakkında konuşan Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, “At demek Türk demektir. Biz uzaya dahi çıksak atımız her zaman var olacaktır. Bizde bu etkinlikten dolayı onurluyuz, mutluyuz. Katılım çok güzel Türkiye'nin 7 bölgesinden izleyici ve yarışmacılar var. 134 tane at yarışacak burada. Geçmiş yıllara göre yüksek bir katılım var. Bizler de tüm ekiplerimizle buradayız işin arkasındayız. İnşallah sıkıntısız mutlu hak edenin kazandığı bir yarış olur” ifadelerini kullandı.