2004-2011 yılları arasında kesintisiz İl Genel Meclisi Başkanlığı yaptı. O zamanlar henüz büyükşehir olmayan Denizli, 1 merkez ilçe, 18 ilçe, 67 belde ve 365 köyden oluşuyordu. Nüfusunun yarısına yakının yaşadığı kırsal bölgelerde hizmeti belediyeler değil İl Genel Meclisi veriyordu. 2004 yerel seçimlerinde AK Parti’den İl Genel Meclisi Üyesi hemen ardından da İGM Başkanlığı’na seçilen Halil Pekdemir, seçim çalışmaları sırasında o yıllarda yaşadığı bir anısını paylaştı.

O TUHAF DİYALOĞU 20 YIL SONRA PAYLAŞTI

Hem İl Genel Meclisi Başkanlığı hem de Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekilliği görevlerinde bulunan ve bu yönüyle Pamukkale yerel seçimlerinin en tecrübeli ismi olan Halil Pekdemir, dönemin çok üst düzey bir bürokratı ile yaptığı konuşmada işittiklerinin kendisini nasıl üzdüğünü ve o gün aldığı kararla nasıl bir İGM Başkanlığı yaptığını, 20 yıl sonra anlattı.

İMKANLARI ZORLAMAYA BAŞLADIK
“İl Genel Meclis Başkanlığı yaptığım dönemde bugün Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmaların tamamını biz yapıyorduk. O dönemde 365 köy, 67 belde ve o zamanki sayısıyla 18 ilçeye hizmet veriyorduk” diyen Pekdemir, “Köylerimizin yol, su, altyapı gibi sorunları vardı. Köylerin yolları çamur içindeydi. Genel olarak sorunları belirledikten sonra köy yollarına kilit taşı ile yapmaya karar verdik ve bu konuda programlar yapıp imkanları zorlayarak bunun yolunu aramaya başladık” diye konuştu

KÖYLÜLER ÇAMURA BASMAYA ALIŞIKTIR

Yapmayı planladığımız çalışmalar için kaynak ararken yaptığımız ziyaretlerden birinde bürokratlardan birisi bana ‘Köylüler çamura basmaya alışıktır. Kilit taşına ne gerek var’ dedi. Bu söz köylerde yaşamın zorluklarını bilen bir köy çocuğu olarak benim çok zoruma gitti” diyerek yaşadığı hayal kırıklığını paylaşan Pekdemir’in 2004’te İl Genel Meclisi Başkanlığına seçildiğinde İGM’nin hesaplarında milyonlarca lira olduğunu gördü. Köylüler hizmet bekliyor, bürokrasi paranın faiziyle İl Özel İdaresi’ne bir takım yatırımlar yapıyordu. Pekdemir yoğun çabanın ardından o paraları köylülere hizmet için kaynağa dönüştürdü. Bu mücadelesini “O günden sonra köy yollarını kilit taşı yapmak ve çamurdan kurtarmak için daha çok program yaptık ve inatla üzerine gidip 10 yıl boyunca 365 köyümüzü çamurlu yollardan kurtarmanın mücadelesini verdik” sözleriyle anlatan Pekdemir, “Allah’a şükür bunda da başarılı olduk” dedi.

KÖYLERE HİZMET YAĞDIRDI

Bürokrattan işittiği sözün üzerine köylere her türlü hizmeti götürmek için emek harcadığını dile getiren Pekdemir, “Bu söz beni öylesine teşvik etti ki; o günden sonra yolları asfaltladık, içme suyu problemlerini çözdük, her köye çocuk oyun parkları yaptık. Yangına karşı köylere itfaiye tankerleri koydurduk. Ayrıca sütçülükle uğraşılan köylerimize de soğuk zincir tankları koydurduk. Tarımsal alanda yaklaşık 500 bin dönüm arazinin toplulaştırmasını yapıp, 250 bin dönüm arazinin de damlama suyu projesini gerçekleştirdik ve sayısı 1 milyonu geçen meyve ağacı fidanlarını da köylülere dağıttık” dedi

BÖLGEYİ ÇOK İYİ BİLİRİM

Seçim kampanyasını sürdürürken ziyaretlerinde il yönetiminde iki dönem görev aldığını, iki dönem il genel meclis başkanlığı yaptığını ve  iki dönem büyükşehirde grup başkan vekilliği yaptığını, seçilmesi durumunda Pamukkale’ye tüm tecrübelerini aktarmak istediğini belirten AK Parti Pamukkale Belediye Başkan Adayı Halil Pekdemir, o gün Denizli kırsalı için kurduğu hayaller gibi bugün de Pamukkale için çok büyük hayallerinin olduğunun altını çizdi.