Okullarda Uyum Haftası başladı Okullarda Uyum Haftası başladı

PAÜ, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen 15 Temmuz Milletin Zaferi Paneli gerçekleştirildi. Panel, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Gün boyu süren etkinlikler kapsamında; PAÜ Havacılık Topluluğu tarafından 15 Temmuz Şehitlerine Saygı Uçuşu, Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camii’nde 15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Mevlid Programı, PAÜ Kınıklı Merkez Kampüs ana girişinden PAÜ 15 Temmuz Şehitler Anıtına 15 Temmuz Kortej Yürüyüşü, PAÜ 15 Temmuz Şehitler Anıtı Önünde Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve katılımcılara ikram gerçekleştirildi.

Paü’de 15 Temmuz Unutulmadi (3) 

15 TEMMUZ’U ANLATTILAR

Çevrim içi katılımları ile “15 Temmuz’a Gidiş Süreci ve Güncel Gelişmeler” başlıklı konuşması ile 63. Hükümet İçişleri Bakanı ve Erzurum Milletvekili Selami Altınok, çevrim içi katılımları ile “Bizi Koruyanlardan Bizi Kim Koruyacak?” başlıklı konuşması ile Gazeteci Yazar Yusuf Alabarda, “Darbeler Tarihi ve 15 Temmuz” başlıklı konuşması ile Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Şehit Ahmet Özsoy Demokrasi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Dr. Gazi Doğan olurken panelin moderatörlüğünü ise İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Beyazıt üstlendi.

Paü’de 15 Temmuz Unutulmadi (5)

“İNANÇLARIYLA TANKIN ÖNÜNE VÜCUTLARINI KOYDULAR”

“15 Temmuz gecesi darbecilere karşı milletimizin elinde hiçbir silah yoktu” diyen Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, “Aziz milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden FETÖ, PDY terör örgütünün hain darbe girişimi üzerinden sekiz yıl geçmiştir. Milli irademize ve Türkiye Cumhuriyeti Devletine yönelik gerçekleşen bu hain darbe girişimi kahraman milletimiz tarafından o gece bertaraf edilmesine rağmen hala etkileri devam etmektedir. Nasıl milli mücadelemiz dünyadaki diğer ülkelere örnek teşkil etmişse 15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesi bertaraf edilmesi de aynı şekilde diğer milletlere örnek olmaya başlaması, Türk Milletinin demokrasi anlayışının dünyada ne kadar güçlü benimsendiğini gösterir. Milletimiz bu örnek demokrasi anlayışına ulaşana kadar çok badireler atlatmıştır. 15 Temmuz basit bir olay olarak algılanmamalı çünkü onu planlayanlar bir gecede planlamadılar. Yıllar içinde bu planlarını yaptılar. Ancak yüce milletimizin basiretli duruşu, bir ve beraber olması karşısında bir gecede planları boşa çıkmıştır. Bu tarihi olay hafızalarımızda hikâye olarak kalmayacak aynı zamanda psikolojik, sosyolojik siyaset bilimine katkıda bulunarak birçok bilimsel çalışmaların oluşmasına yol açacaktır. Nice savaşlar devlet millet bütünleşmesi ile kazanılmıştır. Yoksulluk, fakirlik hatta yokluk buna hiçbir zaman engel olamamıştır. 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı milletimizin elinde hiçbir silah yoktu. İnançlarıyla tankın önüne vücutlarını koydular. Bir ve beraber olarak cadde ve meydanları doldurdular. Özgürlük yolunda canlarını verdiler, yaralandılar ancak pes etmediler. Bir daha olmaması için nöbet tuttular. Milli manevi değerlerimiz bizi millet olarak her zorluktan çıkaran değerler. Vatanın bölünmez bütünlüğü, bayrağımızın dalgalanması, ezanlarımızın dinmemesi ve kardeşliğimizin ebedi olması… Nesilden nesile bu değerlerimizi aktarmak zorundayız. Dinimizi, vatanımızı, bayrağımızı ve kardeşliğimizi istismar ettirmemeliyiz. İstismara giden yolları önceden anlayıp gereken tedbirleri zamanında almalıyız” ifadelerini kullandı.
Paü’de 15 Temmuz Unutulmadi (6)

Paü’de 15 Temmuz Unutulmadi (4)

Paü’de 15 Temmuz Unutulmadi (7)

Kaynak: Haber Merkezi