Çocuğu okula giden ailelere maddi destek verilecek Çocuğu okula giden ailelere maddi destek verilecek

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ile Alikhan Bokeikhan Üniversitesi arasında protokol imzalandı. Yapılan protokol ile her iki Üniversitenin öğrencileri için eğitim fırsatlarının genişletilmesi, Türkiye Cumhuriyeti ile Kazakistan Cumhuriyeti arasında kültürlerarası ve akademik alışverişin teşvik edilmesi, taraflar arasında araştırma ve yenilik alanındaki iş birliğinin genişletilmesi, bölgenin sosyo-ekonomik gelişimi gibi çeşitli amaçlar hedefleniyor.

Paü Ve Alikhan Bokeikhan Üniversitesi Arasında Işbirliği Yapılacak (2)
“KARDEŞLİĞİ TEMELLENDİRMEK İÇİN DAHA ÇOK ŞEY YAPACAĞIZ”
Alikhan Bokeikhan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Shyryn Kurmanbayeva PAÜ ile gerçekleşen protokol hakkında şunları ifade etti: “Sayın Rektörüm, Kazakistan’ın Abay eyaletinden büyük selam getirdim. Türk ve Kazakların kardeş olduğu sözü çok doğru bir sözdür. Bu protokol ile birlikte bu kardeşliği temellendirmek için daha çok şey yapacağız. Alikhan Bokeikhan Üniversitesi ile Pamukkale Üniversitesi birlikte gelecekte birçok işe birlikte imza atacaktır. Bu konuda size büyük teşekkür ediyorum” Alikhan Bokeikhan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alexander Sergeevich Koichubaev yapılan protokolle ilgili, “Alikhan Bokeikhan Üniversitesi ile Pamukkale Üniversitesi arasında akademik ilişkilerimiz on yıl kadar önce başlamış olup, o günden bugüne kadar birçok görüşme; öğrenci, öğretim üyesi ve çokça değişim programları gerçekleştirilmiştir. Bir önceki görüşmemiz Kazakistan topraklarında yapılmıştı, bugün ise Türk topraklarında bu görüşmeyi gerçekleştirerek iş birliklerimizi arttırarak sürdürmeye devam ediyoruz. Bu protokol iki ülkenin de tarihine iz bırakacak bir iş birliğidir. Bunun için çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

KUTLUHAN; “ÇOK MUTLUYUZ”
Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan yapılan protokol hakkında, “Alikhan Bokeikhan Üniversitesi’nden Kazak misafirlerimiz ile birlikteyiz. Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Shyryn Kurmanbayeva, Rektör ve Rektör Yardımcıları ile beraberiz. Şu anda imzalamış olduğumuz anlaşma ile iki üniversite arasındaki ilişkileri geliştirmek, iki ülke arasındaki bilimsel faaliyetleri arttırmak maksatlıdır. Kazak dostlarımız ve bizler bu anlaşmanın pratiğe dönmesi noktasında inşallah uygulama alanları bularak bu anlaşmanın gereğini yerine getiririz. Bu anlaşmayı Pamukkale Üniversitesi adına imzalamaktan da oldukça mutluyuz”
 

Kaynak: Haber Merkezi