KÜLTÜR SANAT

PAÜ, Denizli’nin tamamı için turizm haritası oluşturdu

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Bertan tarafından doğal ve kültürel değerlerin öne çıkartılması amacıyla Denizli il merkezi ve ilçelerinin turizm haritaları oluşturuldu.

Sürdürülebilir turizm anlayışı ile doğal ve kültürel değerlerin bilinirliliğini sağlanmasında önemli rol oynayan haritalar PAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Bertan tarafından doğal ve kültürel değerlerin öne çıkartılması amacıyla Denizli il merkezi ve ilçelerinin turizm haritaları oluşturuldu.

Coğrafi İşaretli Ürünler Haritası, Somut Olmayan Kültürel Değerler Haritası ve Termal Turizm Haritaları Oluşturuldu

Prof. Dr. Bertan gerçekleştirilen haritalama çalışması ile ilgili şu bilgileri aktardı: “Sarayköy-Babadağ Turizm Haritasında; Attouda Antik Kenti ve Hisar Köyü (Sarayköy), Yardan Çayı(Babadağ), Babadağ Renkli Evleri ve Sarayköy Kaplıcaları, Güney-Buldan Turizm Haritasında; Tripolis Antik Kenti, Güney Şelalesi, Süleymanlı Yaylası ve Gölü (Buldan) ve Buldan İlçe Merkezi (Buldan El Sanatları ve Kültür Merkezi & Dokuma Pazarı Caddesi, Buldan Tarihi Evleri, Buldan Bezi Dokumacılığı, Buldan Simidi), Çivril-Baklan Turizm Haritasında; Homa (Gümüş Su) Şelalesi (Çivril), Işıklı Gölü Nilüfer (Çivril),Işıklı Yalnız Minare (Çivril), Myriokephalon (Çivril), EmirhisarDedeköy Camii, Serbanşah (Savranşah) Camii (Çivril), Bayat (Köyü) Camii(Çivril), Beycesultan Höyüğü- Türbesi(Çivril), Tekke Camii(Baklan) ve Boğaziçi Eski Camii(Baklan), Çal-Bekilli Turizm Haritasında; Apollon Lermenos Tapınağı (Çal), Medele Evleri (Yeşiloba) (Bekilli), ŞalvanCamiiKocaköy(Çal), Kayı Pazarı Camii Minaresi(Çal), Kısık Kanyonu (Çal), Bağ Yolu, Sudan Koyun Geçirme (Çal) ve Sakızcılar (Ağlayan Kaya) Şelalesi (Çal), Çameli-Serinhisar-Acıpayam Turizm Haritasında; Yaylaçık Dağı Yamaç Paraşütü, Emecik Kanyonu (Çameli), Kolak Gölü (Çameli), Elmalı Köyü, Hayri Dev(Çameli) Çam Düdüğü-Sipsi Yapımcılığı ve İcracılığı, Acıpayam Kanyonu, Beşoluk (Acıpayam), Yazır Camii (Acıpayam), Keloğlan Mağarası(Acıpayam), Acıpayam Lavanta Bahçeleri, Uçarı Göleti (Acıpayam), Tarihi Karahayük Pazarı (Acıpayam), Bıçakçılık, Yatağan Palası (Serinhisar), Yeşilyuva Ayakkabıcılık (Acıpayam), Kefe Yaylası (Serinhisar), Çömlekçilik, Testi ve Bardak Yapımı (Serinhisar) ve Serinhisar Leblebisi & Yatağan Bıçakları, Beyağaç-Kale-Tavas Turizm Haritasında; Kartal Gölü-Anıt Karaçam Ormanı (Beyağaç), Eren Günü Kutlamaları (Beyağaç), Topuklu Yaylası (Beyağaç), Halime Özke (Beyağaç), Hanay Evleri (Yöresel Lezzetler), Tabae Antik Kenti, İncegiz Kanyonu (Kale), Hırka Camisi (Tavas), Terrekota (Tavas), Denizli Kayak Merkezi, Tel Kırma, Tavas Zeybeği, Tavas Bağları, Hanife ve Ahmet Paralı Yöresel El Sanatları ve Tekstil Müzesi (Tavas), Vakıf (Tavas) ve Heracleia-Salbace Antik Kenti (Tavas), Çardak-Bozkurt-Honaz Turizm Haritasında; Çardakhan Kervansarayı, Karakısık Kanyonu (Bozkurt), Karagöl (Bozkurt), Colossae Antik Kenti(Honaz),Yukarı Dağdere Gölü (Saklı Göl) (Honaz), Kaklık Mağarası (Honaz) ve Akhan, Termal Turizm Haritasında; Pamukkale Karahayıt, Gölemezli, Yenicekent ve Sarayköy Kaplıcaları, Pamukkale Hierapolis ve Laodikya Ören Yeri Haritasında; Balon / Yamaç Paraşütü, Pamukkale-Hierapolis Örenyeri ve LaodikyaÖrenyeri (Mavi güzergâh uzun tur, kırmızı güzergâh kısa tur) yer almaktadır. Ayrıca Coğrafi İşaretli Ürünler Haritası, Somut Olmayan Kültürel Değerler Haritası ve Termal Turizm Haritası oluşturulmuştur.