PAÜ Çocuk Üniversitesi’nde üçüncü kez mezuniyet heyecanı yaşandı. Törene Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Turan Karadeniz ve Prof. Dr. Recep Şahin Arslan katıldı. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Çocuk ve Gençlik Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (PAÜ Çocuk Üniversitesi) Müdürü Prof. Dr. Fatma Taşkın Ekici, “PAÜ Çocuk Üniversitesi olarak büyük bir gurur yaşıyoruz. Yeni binamızda, bu yaz üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz yaz okulu programımızın mezuniyetinde bir arada bulunuyoruz. Çocuklarımızla orman okulu temelli yaz okulu yapıp, onlara doğa farkındalığı kazandırmış olmanın mutluluğuyla hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Paü Çocuk Üniversitesi’nde Mezuniyet Heyecanı Yaşandı (3)
 “PAÜ ÇOCUK EĞİTİMİNDE DE BÜYÜK YOL KAT ETMİŞTİR”
Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Denizli’de çok sık paylaşılan bir konu var, ikinci üniversite konusu. Tabi ki ikinci üniversite yakışıyor ama biz ikinci üniversiteyi çoktan kurmuş ve on beşinci mezunlarını vermekteyiz, hayırlı uğurlu olsun. Üreten üniversite misyonu ile Pamukkale Üniversitesi birçok alanda yol aldığı gibi çocuk eğitiminde de büyük yol kat etmiştir. Şehir hayatı çocukları ciddi anlamda doğadan tabiattan çocukları uzaklaştırmış bulunmaktadır. Göreve geldiğim yıllarda bu binanın hazırlanması ile birlikte çocuk üniversitemiz gerçekten üniversite hüviyetine fiziksel mekân olarak da ulaştı. Ben çocuklarınıza bu çalışmaları çok samimi bir gayretle yapan Fatma Hocamızı tebrik ediyorum. Bir sözüm de bugünkü mezunlara, gerçekten bir çocuğun üniversite kavramını bu yaşta alması çok güzel. Eğer biz ilerleyeceksek, çocuklarımıza üniversite kavramını, akademi kavramını, buluş kavramını, patent kavramını, inovasyon kavramını, ar-ge kavramını göstermemiz lazım. Onların da üzerlerindeki korkuları almamız lazım. Ben, bugün ve daha önce mezun olan bu çocukları şanslı görüyorum. Kendilerini tebrik ediyorum.” 

Yeni eğitim öğretim yılı bugün başladı Yeni eğitim öğretim yılı bugün başladı

Paü Çocuk Üniversitesi’nde Mezuniyet Heyecanı Yaşandı (1)

Açılış konuşmalarının ardından PAÜ Çocuk Üniversitesi Orman Okulu Temelli Yaz Okulu’ndan mezun olan çocuklara mezuniyet sertifikalarını Vali Ömer Faruk Coşkun, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Turan Karadeniz ve Prof. Dr. Recep Şahin Arslan, PAÜ Çocuk Üniversitesi Müdürü Prof. Dr. Fatma Taşkın Ekici ve PAÜ Çocuk Üniversitesi eğitmenlerinin ellerinden aldılar. Mezuniyet belgesi takdimi sonrası program, toplu fotoğraf çekimi ve ardından mezun çocuklar ve aileleri için düzenlenen ikramla sona erdi.

Paü Çocuk Üniversitesi’nde Mezuniyet Heyecanı Yaşandı (4)

Kaynak: Haber Merkezi