GÜNCEL

PAÜ, 3 Farklı Proje Destek Almaya Hak Kazandı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Akdoğan’ın danışmanlığını yaptığı üç farklı proje, 1501-TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında destek almaya hak kazandı. Bu projeler, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) ölçeğindeki kuruluşların teknoloji geliştirme ve yenilikçilik faaliyetlerine büyük katkı sağlayacak.

Prof. Dr. Abdullah Akdoğan, bu projelerin Pamukkale Üniversitesi ile sanayi arasındaki iş birliğini güçlendirdiğini ifade ederek, "Ar-Ge ve yenilikçilik faaliyetlerini destekleyerek, bilimsel ve teknik bilgi birikimini artırmayı hedefliyoruz. Bu projeler, yeni fikirleri geliştirilmiş ve satılabilir bir ürüne dönüştürme sürecinde KOBİ'lere önemli fırsatlar sunacak" dedi.

AR-GE VE YENİLİKÇİLİK ÇALIŞMALARINA DESTEK

Projeler kapsamında, bilimsel, teknolojik, mali ve ticari faaliyetlerin bir bütün olarak yürütülmesi hedefleniyor. Bu sayede KOBİ’lerin yeni ürün geliştirme süreçlerine katkı sağlanarak, Türkiye'nin Ar-Ge potansiyelinin artırılması amaçlanıyor.

PAÜ’NÜN KATKISI

Pamukkale Üniversitesi, bu projelerle birlikte sanayi ve akademi iş birliğinin önemini bir kez daha vurgularken, yenilikçi fikirlerin hayata geçirilmesi konusunda önemli bir rol oynuyor.